19. 2. 2016

Krimovke čaka prva četrtfinalna tekma PPZ na Norveškem

Igralke Krima Mercatorja se bodo v četrtfinalu evropskega pokala pokalnih zmagovalk srečale z norveško ekipo Vipers Kristiansand. Prva četrtfinalna tekma bo na sporedu v soboto, 20. februarja 2016, ob 18. uri na Norveškem.

 

 

Običajno bi pred tekmo iz tabora Ljubljančank slišali, da so se pripravljale po ustaljenem programu. Toda od uspešnega nastopa v osmini finala evropskega pokala pokalnih zmagovalk, ko so izločile romunsko Craiovo, je prišlo v taboru krimovk do velikih sprememb. Nezadovoljive igre v domačem prvenstvu so odnesle trenerko Marto Bon, ki jo je zamenjal Uroš Bregar.

 

 

Novega trenerja Bregarja za uvod tako čaka kar težka preizkušnja proti ekipi, ki ima v svojih vrstah nekaj norveških in reprezentantk drugih držav. Ob tem ima nekaj težav z gležnjem vratarka Miša Marinček, toda v Krimovem taboru upajo, da bo v soboto lahko pomagala soigralkam na Norveškem.

 

 

"Kristiansand ima zelo močno zasedbo, v kateri je kar sedem tujk, zunanja linija je zelo kakovostna. Igrajo norveški slog, torej z dobro, čvrsto obrambo s hitrimi protinapadi. V tem najboljša Vilde Jonnasen, ki jo bomo morali zaustaviti," pravi trener Uroš Bregar, ki mu bosta po novem pomagala Branka Jovanović in Ilija Anđelković.

 

 

Le do konca letošnje tekmovalne sezone pa bo slovenskim prvakinjam na igrišču pomagala kapetanka Tamara Mavsar, ki se nato seli k skopskemu Vardarju. Toda Mavsarjeva je za zdaj osredotočena samo na svoje naloge pri Krimu in kot vedno je tudi pred tekmama z Norvežankami optimistično razpoložena.

 

 

"Pripravljamo se dobro. Vemo, da je Kristiansand ekipa, ki goji preprost rokomet s hitrimi protinapadi. Tudi v napadu nimajo veliko kombinacij, a te dobro izpeljujejo in znajo najti nove rešitve. Glede tega so zelo uspešne, a vseeno verjamem v naš uspeh," napoveduje Krimova igralka Tamara Mavsar.

 

 

Norvežanke so v tretjem krogu letošnjega pokala pokalnih zmagovalk izločile prav tako norveški klub Halden Damer Elite z dvema zmagama (doma 25:19, v gosteh 22:20). V osmini finala je bil Kristiansand boljši od poljskega kluba Selgros Lublin s skupnim rezultatom 50:47 - doma je zmagal z 28:22, na povratni tekmi na Poljskem pa izgubil z 22:25.

 

 

Tekma Vipers Kristiansand - Krim Mercator bo v soboto, 20. februarja 2016, ob 18. uri v dvorani Aquarama v Kristiansandu na Norveškem. Sodila jo bosta Avstrijca Florian Hofer in Andreas Schmidhuber, delegat pa bo Colin Wills iz Velike Britanije.

 

 

Povratna tekma med slovenskim in norveškim klubom, ki bo prinesla dokončno odločitev o potniku v polfinale evropskega pokala pokalnih zmagovalk, bo v soboto, 27. februarja 2016, ob 17. uri v dvorani na Kodeljevem v Ljubljani.

 

 

 

Foto: RK Krim Mercator

 

 

 

EVROPSKI POKAL POKALNIH ZMAGOVALK - SEZONA 2015/16