23. 3. 2016

Trenerji predstavili cilje na F4 ženskega pokala

V soboto in nedeljo bomo v dvorani na Kodeljevem priča pravemu prazniku slovenskega ženskega rokometa! Spremljali bomo lahko finalni turnir pokala članic, na katerem se bodo Krim Mercator, Krka, Mlinotest Ajdovščina in Zagorje pomerili za laskavi naslov pokalnih prvakinj. Organizatorja turnirja sta Rokometna zveza Slovenije in RK Krim Mercator.

Vstop na vse tekme je popolnoma brezplačen!

IZJAVE Z NOVINARSKE KONFERENCE:

Salvador Kranjčič, Krka:

"Za nas je velik uspeh že uvrstitev med najboljše štiri v slovenskem ženskem pokalu, katerega favorit je, po mojem mnenju, Krim Mercator. Ne glede na to želim, da bodo igralke pokazale pravi obraz, da se bodo borile in, da bomo našo kožo prodali čim dražje."

Uroš Bregar, Krim Mercator:

"Naša prva naloga je, da v polfinalu premagamo Novomeščanke, ki so nam že na tekmi državnega prvenstva do 55. minute povzročale velike probleme. V vsakem primeru si želimo, da prvič v tej sezoni premagamo Zagorjanke, če se bomo oboji uvrstili v finale, kar pa ne bo lahko. Ne glede na našega tekmeca v finalu bomo naredili vse, da osvojimo pokalno lovoriko."

Jurko Pergar, Mlinotest Ajdovščina:

"V našem klubu smo zelo veseli, da smo se po več kot dvajsetih letih uspeli uvrstiti na finalni turnir slovenskega pokala za ženske, na katerem se bomo najprej pomerili z Zagorjem. Potrudili se bomo po najboljših močeh in poskušali prikazati čim boljšo igro, je pa dejstvo, da je naša prioriteta čim boljša uvrstitev v državnem prvenstvu."

Bojan Voglar, Zagorje:

"V polfinalu nas čaka Mlinotest Ajdovščina in lahko rečemo, da gre za pravi polfinalni derbi, na katerem nas čaka zelo težka naloga. Imamo nekaj poškodovanih igralk, a bomo naredili vse, kar bomo lahko, da se uvrstimo v veliki finale."

RAZPORED TEKEM:

Polfinale, sobota, 26. marca:
Krka – Krim Mercator (15.30)
Zagorje – Mlinotest Ajdovščina (18.00)

Finale, nedelja, 27. marca:
Za tretje mesto (15.30)
FINALE (18.00, prenos na RTV SLO 2)

DOZDAJŠNJE PRVAKINJE:

22x Krim Mercator (1993-1997, 1999-2015)
2x Olimpija (1992, 1998)