26. 3. 2016

Po 22 letih finale Mlinotesta Ajdovščine in Krima Mercatorja

RAZPORED TEKEM:

Polfinale, sobota, 26. marca:
KRKA : KRIM MERCATOR 16:25 (9:14)
Veble 4, Leskovec in Mermolja po 3; Barič 7, Bajramoska 5.

Sedemmetrovke: Krka: 3/5; Krim 5/6.
Izključitve: Krka 4 min, Krim 6 min.

STATISTIKA

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:

"Naša današnja predstava ni bila nič posebnega, prav lepega rokometa nismo prikazali, a pomembno je le, da smo zmagali. Z mislimi smo že pri jutrišnjem finalu, na katerega smo se pripravljali praktično cel teden in obljubljam, da se bomo prikazali v lepši luči. Upam, da se bo na tribunah zbralo več ljubiteljev rokometa, ki bodo naredili dober ambient in, da bomo uživali v lepem finalu."

Salvador Kranjčič, trener Krke:

"S pristopom in borbenostjo naših igralk sem zadovoljen, saj mislim, da smo se Krimu Mercatorju, sploh v prvem polčasu, dobro upirali. V drugem je kakovost prišla do izraza, gostiteljice so to izkoristile, dale nekaj lahkih golov in prišle do končne razlike. Zdaj se moramo spočiti, regenerirati ter jutri odigrati podobno z nekaj izboljšavami ter poskušati presenetiti tekmeca."

ZAGORJE : MLINOTEST AJDOVŠČINA 21:26 (10:9)
Stanko 7, Rebolj 4; Zulič 7 in Š. Ferfolja po 7.

Sedemmetrovke: Zagorje: 2/3; Mlinotest Ajdovščina 0.
Izključitve: Zagorje 8 min, Mlinotest Ajdovščina 10 min.

STATISTIKA

Ajdovke so priredile prvovrstno presenečenje in na kolena položile favorizirane tekmice iz Zasavja ter se prvič po 22 letih uvrstile v veliki finale ženskega pokala. Nazadnje so v finalu namreč igrale leta 1994 v Hali Tivoli, kjer je bil boljši Krim Mercator, ki bo zadnji tekmec tudi v nedeljo.

Do 38. minute je bila tekma izenačena (14:14), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so prevladovale izbranke Dušana Vidmarja in si zagotovile nastop v velikem finalu. V primorski ekipi sta blesteli Nina Zulić in Špela Ferfolja, ki sta dosegli po sedem golov, Teja Ferfolja je dodala štiri, Maja Svetik tri, Taja Čajko in Slavica Schuster po dva ter Meta Pipan gol. Pri Zagorju je bila najbolj učinkovita Tjaša Stanko s sedmimi zadetki, Janja Rebolj je dosegla štiri, Valentina Panger in Aneta Benko po tri, Lea Krajnc dva ter Pia Ugrin in Nataša Ljepoja po gol.

Na prvi polfinalni tekmi je bila pri krimovkah najbolj učinkovita Polona Barič s sedmimi goli, Mirjeta Bajramoska je dosegla pet, Tamara Mavsar štiri, Alja Koren tri, Elizabeth Omoregie, Marija Obradović in Nina Žabjek pa so dosegle po dva zadetka. Pri Novomeščankah je Tjaša Veble dosegla štiri, Nina Leskovec in Dominika Mrmolja po tri, Urška Vidic dva ter Nina Ražem, Petra Kramar, Tjaša Rudman in Anja Rudman po zadetek.

Bojan Voglar, trener Zagorja:

"Že v prvem polčasu smo slabo realizirali napad, saj nismo bili zbrani in smo posledično ob polčasu nismo povedli z višjo razliko. V začetku drugega dela smo takoj naredili nekaj napak in dovolili Mlinotestu Ajdovščini, da je povedel. Nismo se več sestavili, slabo smo gibali v obrambi in dobili preveč golov s sedmih, osmih metrov, česar ne bi smeli."

Dušan Vidmar, trener Mlinotesta Ajdovščine:

"Najprej bi želel čestitat našim navijačem, ki so, za razliko od prve polfinalne tekme, naredili odlično vzdušje in naše punce ponesli do zmage. Mislim, da smo si te zmage želeli bolj, kot Zagorjani, kar pa ne pomeni, da jih bomo ugnali tudi na naslednji tekmi državnega prvenstva v Ajdovščini. Menim, da je današnjo tekmi v ključnih trenutkih odločila Špela Ferfolja, ki sem ji danes dal veliko priložnosti in to je zagrabila z obema rokama. Kako napovedati finale? Ta se ne igra, temveč zmaguje."

Nedelja, 27. marca, ob 15.30, tekma za tretje mesto:
KRKA : ZAGORJE

Ob 18.00, FINALE (prenos na RTV SLO 2):

KRIM MERCATOR : MLINOTEST AJDOVŠČINA

DOZDAJŠNJE PRVAKINJE:

22x Krim Mercator (1993-1997, 1999-2015)
2x Olimpija (1992, 1998)