27. 3. 2016

2. mesto: Mlinotest Ajdovščina
3. mesto: Zagorje
4. mesto: Krka

Najboljša igralka finalnega turnirja: Mirjeta Bajramoska (Krim Mercator)
Najboljša strelka finalnega turnirja: Tjaša Stanko (Zagorje)
Najboljša vratarka finalnega turnirja: Sandra Srečkovič (Mlinotest Ajdovščina)

FINALE:
KRIM MERCATOR :
MLINOTEST AJDOVŠČINA 27:19 (13:8)
Mavsar 7, Bajramoska 6; Svetik, Zulič in Schuster po 4.

Sedemmetrovke:
Krim 3/4; Ajdovščina 3/3
Izključitve: Krim 20 min; Ajdovščina 10 min.

STATISTIKA

Ljubljanska ekipa je dokaj zanesljivo osvojila letošnjo pokalno lovoriko. Zanjo je to že 23. pokalna zmaga in 18. v nizu, od leta 1999 prestižni pokal ni zapustil klubske vitrine Krima. To je bil drugi medsebojni finale obeh ekip in druga zmaga Krimovk, skupno devetindvajseta (Ajdovke so Ljubljančanke premagale petkrat, nazadnje v minuli sezoni, enkrat je bil izid izenačen).

Primorke so se do dvajsete minute dokaj enakovredno kosale s favoriziranimi Ljubljančankami (7:9), nato pa so vidno popustile in vse bolj zaostajale. Najvišji zaostanek so si pridelale v 28. minute, ko je bilo 13:7 v korist verižnih slovenskih državnih in pokalnih prvakinj.

Krimovke v finalu niso blestele, naredile so kar 13 tehničnih napak (njihove tekmice štiri več), a je bilo to dovolj dobro za zmago nad zasedbo iz Vipavske doline, ki je ogromno energije porabila na polfinalni tekmi z Zagorjem. V ljubljanski ekipi sta bili najbolj učinkoviti Tamara Mavsar s sedmimi in Mirjeta Bajramoska s šestimi goli, v ajdovski pa so Maja Svetik, Nina Zulić in Slavica Schuster dosegle po štiri zadetke.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:

"Iskreno moram priznati, da smo se cel teden pripravljali na finale z Zagorjem, potem pa je Mlinotest Ajdovščina v polfinalu prijetno presenetila. Mi smo odigrali dobro v obrambi, v napadu imamo še nekaj težav, a sem na splošno lahko zadovoljen."

Dušan Vidmar, trener Mlinotesta Ajdovščine:

"Krim Mercator je po mojem mnenju daleč najboljša ekipa v Sloveniji, tako, da je poraz pričakovan, čeprav so se dekleta dobro borila in želela čim boljšega rezultata. Po porazu z osmimi goli je sicer težko biti zadovoljen, a mi smo z uvrstitvijo v finale presegli vse, kar smo si v pokalu zadali pred sezono. Zdaj moramo le še Zagorju na naslednji medsebojni tekmi odščipnit točko in se uvrstiti v Pokal pokalnih zmagovalcev."

Tekma za tretje mesto:
KRKA : ZAGORJE 21:24 (7:13)
Ražem in Leskovec po 7; Stanko in Rebolj 6, Benko 4.

Sedemmetrovke: Krka 1/2; Zagorje 3/5.
Izključitve: 6 min; 10 min.

STATISTIKA

Rokometašice Zagorja, vodilna ekipa državnega prvenstva, je po porazu proti Mlinotestu Ajdovščini v polfinalu ženskega pokala na tekmi za tretje mesto s 24:21 ugnala Krko. Kljub temu, da so izbranke Bojana Voglarja pred srečanjem veljale za velike favoritinje, so za zmago trepetale do zadnjih minut.

Po izenačenem začetku, 6:6 je bilo v 15. minuti, so Novomeščanke do konca polčasa zadele zgolj enkrat, Zagorjanke pa so z delnim izidom 7:1 rezultat po prvih 30 minutah postavile na 13:7. 8 minut po začetku drugega dela so vodile že z 18:10 in tekma se je zdela odločena, a so rokometašice Krke z agresivno igro in dobro borbo zaostanek vztrajno zmanjševale in 5 minut pred koncem po golu Nine Leskovec zaostajale le še z 21:22. Trener Voglar je v ključnih trenutkih v vrata poslal mlado Majo Vojnovič, ki je branila dva pomembna strela igralk Krke, po katerih sta Aneta Benko in Janja Rebolj z dvema zadetkoma dokončno zapečatili usodo Dolenjk.

Salvador Kranjčič, trener Krke:

"Današnja tekma je bila povsem drugačna od polfinalne. Kljub temu, da smo tekmo začeli dokaj dobro, se je pokazalo, da igralke v glavah niso bile pripravljene, tega tempa nismo mogle zdražati in smo zato dobili par lahkih zadetkov. Na koncu smo pokazali, da znamo igrati, se približali na gol zaostanka, imeli priložnost, da izenačimo, a se ni izšlo. Ključne igralke niso bile na pravi ravni."

Bojan Voglar, trener Zagorja:

"Že na polfinalni tekmi se je izkazalo, da v celi tekmi dobro igramo le 20 minut in tako je bilo tudi tokrat, čeprav je res, da so igralke utrujene, saj smo v polfinalu igrali praktičo z eno postavo. Po tem, ko smo naredili razliko osmih golov, so igralke mislile, da je tekme že konec in Krka se je nevarno približala, na koncu pa je odločila menjava vratarke in obramba dveh strelov, tudi sedemmetrovke, Maje Vojnovič. Mislim, da smo vseeno zasluženo zmagali."

Polfinale:

KRKA : KRIM MERCATOR 16:25 (9:14)
Veble 4, Leskovec in Mermolja po 3; Barič 7, Bajramoska 5.

Sedemmetrovke: Krka: 3/5; Krim 5/6.
Izključitve: Krka 4 min, Krim 6 min.

STATISTIKA

ZAGORJE : MLINOTEST AJDOVŠČINA 21:26 (10:9)
Stanko 7, Rebolj 4; Zulič 7 in Š. Ferfolja po 7.

Sedemmetrovke: Zagorje: 2/3; Mlinotest Ajdovščina 0.
Izključitve: Zagorje 8 min, Mlinotest Ajdovščina 10 min.

POKALNE PRVAKINJE:

23x Krim Mercator (1993-1997, 1999-2016)
2x Olimpija (1992, 1998)