28. 7. 2016

Mladinci nastope na EP začeli s tesnim porazom

Moška mladinska reprezentanca je v oslabljeni zasedbi v četrtek začela nastope na evropskem prvenstvu na Danskem. Uvodoma so izbranci Slavka Iveziča morali priznati premoč reprezentanci Španije, ki je bila boljša z 21:20.


Tekma je bila vseskozi zelo izenačena. Slovenija se je v zadnjih pet minut in pol podala z dvema goloma zaostanka (18:20), a v naslednjih dveh minutah, pred lepim številom zbranih slovenskih podpornikov, uspela rezultat poravnati na 20:20. Španci so odločilni zadetek dosegli s krilnega položaja 43 sekund pred koncem, potem ko je njihov vratar v zadnjih 10 sekundah obranil dva strela naših fantov.


Nov preizkus slovensko vrsto čaka že v petek. Ob 20. uri se bo pomerila z Islandijo, tekmo pa bo moč preko spletnega prenosa spremljati TUKAJ.

Slavko Ivezič, glavni trener:

"Ob vseh težavah, ki smo jih imeli, smo se na Špance in vse njihove taktične izzive v igri dobro pripravili. Veliko od tega smo postorili v obrambi, na kar sem ponosen, vendar smo v določenih trenutkih padli v koncentraciji in bi morali odigrati bolje. Nekateri igralci so na te malenkosti žal pozabili in na koncu je odločala ena žoga, kljub temu, da je bila verjetno odločilna že kakšna prejšnja. Na žalost smo, verjetno, ostali še brez Grošlja."

Urh Kastelic, vratar:

"Prva tekma je za nami in na žalost se ni končala po naših željah. Španci so se na nas zelo dobro pripravili, kar se je poznalo v obrambi, ki so jo odigrali zelo dobro, nam pa v napadu nikakor ni steklo. Nismo zadeli iz čistih položajev, prav tako pa smo naredili preveč tehničnih napak."

MLADINCI, EVROPSKO PRVENSTVO 2016
Danska (V
amdrup in Kolding), 28. julij - 7. avgust

PRVI DEL, SKUPINA B:

1. kolo, četrtek, 28. julija:
ŠPANIJA : SLOVENIJA 21:20 (9:10)
Slovenija:
Malus 6, Marguč 5, Planinc 4, Grošelj 3, Sokolič 1, Stojnič 1, Cvetko, Kastelic, Kavčič, Čeben, Moljk, Rašo, Stopar, Urbič, Velkavrh, Zugan.

STATISTIKA
POSNETEK TEKME

ISLANDIJA : RUSIJA 32:31 (15:13)

2. kolo, petek, 29. julija, ob 18.00:
RUSIJA : ŠPANIJA


Ob 20.00:
SLOVENIJA : ISLANDIJA

3. kolo, nedelja, 31. julija, ob 18.00:
SLOVENIJA : RUSIJA

Ob 20.00:
ŠPANIJA : ISLANDIJA

POSTAVA SLOVENSKE REPREZENTANCE:

Rok Cvetko
Matic Grošelj
Urh Kastelic
Aleks Kavčič
Tilen Leben
Jaka Malus
Gal Marguč
jaka Moljk
Nejc Planinc
Leon Rašo
Tilen Sokolič
Darko Stojnić
Žiga Stopar
Žiga Urbič
Andraž Velkavrh
Dani Zugan

ŠTAB REPREZENTANCE:

Slavko Ivezić glavni trener reprezentance
Klemen Luzar pomočnik glavnega trenerja
Tomaž Skledar fizioterapevt
Luka Kisovec trener vratarjev
Borut Korošec tehnični vodja