21. 8. 2016

Velika dobrodelna otvoritev sezone RK Gorenje Velenje

V rokometnem klubu Gorenje Velenje bodo v torek, 30. avgusta, ob 19.00, v velenjskem Domu kulture pripravili prav poseben dobrodelni uvod v sezono 2016/17.

 

Uvodni predstavitvi članskega moštva RK Gorenje Velenje za bližajočo se sezono, v kateri bodo ose igrale v ligi SEHA, končnici državnega prvenstva, slovenskem pokalnem tekmovanju ter, upajmo, tudi v elitni Ligi prvakov, bo sledil večer, poln smeha. Zanj ter posledično zagotovo za boleče trebušne mišice bodo namreč poskrbeli mojstri stand-up komedije Perica Jerković, Uroš Kuzman, Aleš Novak, Marko Žerjal in Tin Vodopivec.

 

Matej Avanzo, direktor RK Gorenje Velenje: ''V RK Gorenje Velenje se še naprej trudimo biti domiselni in drugačni. Tokrat smo se odločili prijetno združiti s koristnim in prišli na idejo, da bi otvoritev sezone 2016/17 izvedli na način, kot ga še ni bilo. Tako bomo na predzadnji avgustovski dan v velenjskem Domu kulture namesto klasične novinarske konference pred sezono za vse podpornike pripravili predstavitev prenovljene ekipe skupaj z dobrodelnim nastopom odličnih stand-up komikov, ki so se takoj in z veseljem odzvali našemu vabilu. Z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje smo se dogovorili, da bo ves denar, zbran s prireditvijo, šel za projekt Botrstvo, in sicer za najbolj socialno ogrožene otroke iz velenjskega okolja. V imenu RK Gorenje Velenje bi se želel zahvaliti petim stand-up komikom, da so se brez obotavljanja odločili za brezplačen nastop, vsem sodelavcem v klubu za pomoč in dobro voljo, podjetju Gorenje, agencijama AV Studio in Zadrga, Festivalu Velenje in MO Velenje pa za finančno in materialno podporo, da bomo skupaj za Botrstvo v Velenju lahko zbrali čim večji znesek. Vljudno vabljeni, da z nakupom vstopnice ali nakazilom pomagate tudi vi!''

 

Vsi, ki želite podpreti dobrodelni projekt, lahko to storite z nakupom vstopnice, prav tako lahko bodisi na licu mesta, bodisi prek posebnega računa, odprtega pri Zvezi prijateljev mladine LJ Moste-Polje, primaknete kakšen evro za dober namen.

 

Podatki za nakazilo na za to priložnost posebej odprt račun pri ZPM LJ Moste-Polje:

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje

Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana

KODA: CHAR

NAMEN: BOTRSTVO V SLOVENIJI

IBAN: SI56 0201 2002 0297 991

SKLIC: SI00 1152


Vsi udeleženi v projekt dobrodelnega uvoda RK Gorenje Velenje v sezono 2016/17 so se odpovedali slehernemu honorarju – brezplačno bodo, jasno, nastopili tudi vsi stand-up komiki, ves izkupiček od prodanih vstopnic pa bodo namenili za projekt Botrstvo v Sloveniji, in sicer tokrat prav posebej za socialno ogrožene otroke iz območja Velenja.


Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, pod njenim okriljem pa poteka tudi projekt Botrstvo v Sloveniji: ''Z RK Gorenje Velenje smo se že v preteklosti povezovali in s svojim delovanjem so bili vedno pozorni na šibkejše v naši družbi. Izjemno veseli smo, da bodo skozi šport in zabavo pomagali tudi tistim, ki v življenju potrebujejo luč. Iskreno hvaležni smo, da otrokom prinašate svetlobo in jim rišete nasmehe na obraz. Prepričani smo, da bomo skupaj spremenili življenje na bolje čim več otrokom iz velenjskega lokalnega okolja, malim navijačem kluba. Verjemite, z malo pomoči se otrokom odpre popolnoma nov svet, razvijajo doslej neznane sposobnosti in s pomočjo ter nekaj spodbude ustvarjajo nepozabne zgodbe. Hvala vam, da jim boste to omogočili.''

 

Po končani stand-up predstavi bodo vsem navzočim v dvorani sporočili, koliko denarnih sredstev smo zbrali za projekt, nato pa bosta predsednik in direktor RK Gorenje Velenje, Milan Meža in Matej Avanzo, s priložnostnim čekom sredstva slavnostno predala predstavnikom Botrstva v Sloveniji.

 

Vstopnice za dobrodelni stand-up lahko kupite na tej povezavi


POTEK DOBRODELNE OTVORITVE SEZONE RK GORENJE VELENJE


TOREK, 30. 8. 2016 – DOM KULTURE, VELENJE

19.00 – Uraden začetek dogodka.

19.10 – Predstavitev članske ekipe RK Gorenje Velenje.

19.20 – Nagovor predsednika RK Gorenje Velenje Milana Meže ter trenerja dr. Marka Šibile in kapetana članskega moštva Nika Medveda.

19.30 – Možnost novinarskih vprašanj.

19.40 – Začetek stand-up predstave (Perica Jerković, Uroš Kuzman, Aleš Novak, Marko Žerjal in Tin Vodopivec).

21.00 – Zaključek prireditve z razglasitvijo dotlej zbranega zneska.