4. 9. 2016

Celjani izgubili na uvodu v Ligo SEHA

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na vnaprej igrani tekmi 3. kroga regionalne Lige SEHA z 29:34 izgubili proti madžarskemu Veszpremu.

Najbolj rokometno mesto na Slovenskem v tem tednu praznuje 70 let organiziranega rokometa v Celju, po številnih kulturnih prireditvah in petkovi slavnostni akademiji pa je bila sobota rezervirana za zabavo in športni posladek med domačo ekipo in velikanom evropskega rokometa iz madžarskega Veszprema. Obračun slovenskih in madžarskih prvakov se je končal z zmago vzhodnih sosedov, a poraz v ničemer ni pokvaril prazničnega razpoloženja v mestu ob Savinji.

Uvodni met žoge v Zlatorogu je pripadel zlati judoistki z letošnjih poletnih olimpijskih iger v Rio de Janeiru Tini Trstenjak, slovenski rokometni prvak, ki v tej sezoni v regionalnem tekmovanju nima posebnih ciljev, pa je z bojevito predstavo sprva držal korak z zvezdniško zasedbo iz Veszprema. A sredi polčasa je letošnji osmoljenec finalne tekme v ligi prvakov prevzel nadzor na igrišču, v 18. minuti je celjska ekipa že zaostajala za tri gole (7:10), v 21. za štiri (8:12).

Domača zasedba se je na velik odmor podala s tremi goli minusa (12:15), uvod v drugi polčas pa je pokazal, da ne bo kos mednarodno pisani madžarski ekipi, ki je v uvodnih petih minutah naredila delni izid 5:0, celjski zaostanek pa je narasel na osem zadetkov (12:20). Gostitelji so v prvem delu drugega polčasa doživeli pravi mrk, grozila jim je katastrofa, saj so v 41. minuti zaostajali za 12 golov (14:26), v drugi polovici pa vendarle zaigrali nekoliko bolj zbrano in prepolovili velik primanjkljaj v golih.

Branko Tamše: Najprej čestitke Veszpremu za današnjo zasluženo zmago in čestitke klubu za organizacijo takšnega spektakla kot smo mu priča danes. Prav tako hvala vsem navijačem za odlično vzdušje. V prvem polčasu smo zastreljali malce preveč priložnosti, v drugem polčasu pa smo napravili preveč neizsiljenih napak, ki jih ekipa Veszprema zna kaznovati. Prav tako v obrambi nismo bili dovolj čvrsti, prejeli smo občutno preveč zadetkov, res pa je, da nam je na drugi strani danes stal najtežji možni nasprotnik. Naučili smo se nekaj zadev, ki jih moramo naslednjič izboljšati."

Blaž Janc: "Čestitke Veszpremu za zasluženo zmago. Mislim, da je na koncu to tudi realna razlika, in višjega poraza si ne bi zaslužili. Čestitke klubu za vrhunsko organizacijo ob 70 letnici delovanja, res je bil lep dogodek. Kljub temu, da smo izgubili smo pokazali, da lahko igramo z njimi, a naredili smo nekaj napak, v drugem polčasu pa preveč napak in ekipa kot je Veszprem to kaznuje. Na koncu smo vseeno pokazali karakter, se borili, zato čestitke moji ekipi za to borbo in častno slovo z igrišča."

LIGA SEHA, 3. KOLO (vnaprej odigrana tekma)
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : VESZPREM 29:34 (12:15)
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić 1, Malus 2 (1), Babarskas 2, Janc 7, Razgor, Suholežnik, Marguč 3 (1), Grošelj 2, Poteko 1, Zarabec 4, Kodrin 2, Fižuleto, Mačkovšek 1, Žvižej 1, Bećiri 3.
Veszprem: Mikler, Alilović, Ivanscik, Schuch, Ilić 6 (3), Gajič 2 (1), Nilsson 3, Nagy 2, Ugalde 5, Marguč 2, Rodriduez 2, Ancsin 3, Terzić, Sulić 6, Lekai 1, Slišković 2.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (2), Veszprem 4 (4).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 12, Veszprem 20 minut.
Rdeči karton: Schuch (35.).