17. 9. 2016

Zagorjanke čaka evropski vikend na Norveškem

Članska ekipa Zagorja bo ta vikend na Norveškem nastopila v 1. krogu Pokala EHF, v katerem ji bodo dvakrat zapored nasproti stale rokometašice Byasna iz Trondheima.

Rokometašice Zagorja so v minuli sezoni z vrha izpodrinile verižne prvakinje iz ljubljanskega Krima, konec tega tedna pa jih čakata uvodni tekmi v prvem krogu evropskega pokala EHF s tekmicami iz norveškega Trondheima. Obe tekmi bosta v Skandinaviji.

Zagorjanke so po koncu najbolj uspešne sezone v zgodovini kluba iz ekonomskih razlogov ostale brez nekaterih nosilk igre, trener Bojan Voglar pa bo imel v novi sezoni na voljo številne mlade in neuveljavljene igralke. 

Klub so po minuli sezoni zapustile Aneta Benko, Pia Ugrin, Lea Krajnc, Aleksandra Petruhina, Tia Prašnikar in Iza Bratec, prišle pa so Ekaterina Čečkova, Nina Ražem, Nika Matavž in Inja Perič.

Zagorjanke so v tej sezoni odigrale dve uradni tekmi - na Superpokalu Slovenije v Portorožu soz 20:27 izgubile proti Krimu Mercatorju, to sredo pa so v 1. kolu državnega prvenstva z 22:17 premagale Mlinotest Ajdovščino.

Prva tekma v Pokalu EHF se bo v soboto v Trondheimu začela ob 18.00, povratna pa dan kasneje, ob 16.00.

POKAL EHF, 1. KOLO

Sobota, 17. septembra, ob 18.00:
BYASEN TRONDHEIM : ZAGORJE

Nedelja, 18. septembra, ob 16.00:
BYASEN TRONDHEIM : ZAGORJE