18. 9. 2016

Zagorjanke končale z nastopi v evropskih tekmovanjih

Državne prvakinje iz Zagorja so izgubile tudi na drugi tekmi 1. kroga Pokala EHF in končale z nastopi v evropskih tekmovanjih. Rokometašice Byasna Trondheima so bile v povratnem dvoboju boljše s 25:20.

Zagorjanke so si vrata do morebitnega napredovanja zaprle že v soboto, ko so na prvi tekmi izgubile z 20:32. Tudi dan kasneje so Voglarjeve izbranke klonile, čeprav so bile v prvem polčasu Norvežankam povsem blizu. Prvih 30 minut se je namreč končalo z golom zaostanka slovenskih prvakinj (10:11), v drugem polčasu pa jim je zmanjkalo moči.

V slovenski ekipi, ki je v Skandinavijo dopotovala le z enajstimi igralkami, je šestkrat zadela Kaja Voglar, enega manj je dala Tjaša Stanko.

POKAL EHF, 1. KROG, POVRATNA TEKMA (TRONDHEIM)

ZAGORJE : BYASEN TRONDHEIM 20:25 (10:11)
Zagorje: Stanko 5, Ražem 1, Panger 2, Rebolj 3, Voglar 6, Škrinjar, Perić, Golob, Vrbnjak, Ljepoja 1, Čečkova 2.
Byasen Trondheim: Aardahl 3, Arntzen 2, Venn 3, Hogdahl 1, Tomac 3, Waade 2, Alstad 3, Lerstad, Pedersen, Uthus 3, Groetan 1, Jacobsen 1, Hernes 2, Hjertner 1, Skogen.

Že odigrano, prva tekma:
BYASEN TRONDHEIM : ZAGORJE 32:30 (16:8)
Byasen Trondheim: Lerstad, Pedersen, Aardahl, Arntzen 6, Venn 3, Hogdahl 3, Tomac 3, Waade 1, Alstad 3, Uthus 1, Groetan 1, Jacobsen 6, Hernes 1, Hjertner 4, Skogen.
Zagorje: Perić, Golob, Stanko 7, Ražem 3, Panger 1, Rebolj 3, Voglar 2, Škrinjar, Vrbnjak, Ljepoja 2, Čečkova 2.