Gorenje na gostovanju pri Zagrebu brez možnosti za zmago, 20. 9. 2016

Gorenje na gostovanju pri Zagrebu brez možnosti za zmago

Rokometaši Gorenja Velenje so v 3. kolu Lige SEHA gostovali pri naših južnih sosedih. Zagrebčani našim rokometašem niso pustili veliko upanja za zmago, saj so že ob polčasu vodili s 13:7, na koncu pa slavili z 28:21.

Po dveh krogih lige SEHA in s tem tudi dveh domačih tekmah v novi sezoni so velenjski rokometaši prvič gostovali. A ose so iz hrvaške prestolnice proti Velenju odšle s prvim porazom. Gostitelji, ki so do danes prav tako vknjižili zmago in poraz, so bili pretrd oreh. Precej preglavic je Velenjčanom povzročal prav Slovenec David Miklavčič, ki je na koncu tekmo končal s petimi goli. Prvi strelec domačih je bil Stipe Mandalinić z devetimi goli, v velenjski vrsti jih je Rok Golčar dosegel šest.

Aktualni hrvaški prvaki iz Zagreba so že v prvem polčasu pokazali, da so boljši nasprotnik, saj so varovanci slovenskega selektorja Veselina Vujovića na odmor odšli s šestimi goli prednosti.

Tudi drugi polčas na igrišču ni premešal kart, čeprav so se igralci Marka Šibile približali na štiri gole zaostanka (11:15), pa so Zagrebčani nato znova pritisnili na plin, v 22. minuti vodili že s plus 9 (24:15) in se na koncu veselili druge zmage v sezoni. Velenjčani ostajajo pri eni zmagi in treh točkah. Doslej so premagali Nexe iz Našic, ter izgubili proti Celju.

LIGA SEHA, 3. KOLO:
ZAGREB : GORENJE VELENJE 28:21 (13:7)
Mandalinić 9, Miklavčič 5; Golčar 6, Levc 5.