27. 10. 2016

Proti Švedinjam po drugo zaporedno zmago

To soboto bodo rokometašice Krima Mercatorja stale pred novim izzivom med evropsko klubsko elito. Po sijajni zmagi, ki so jo minuli vikend v Ligi prvakinj dosegle proti slovitemu Larviku, sedaj v Ljubljano prihajajo še druge skandinavske tekmice, tokrat iz zasedbe Sävehofa. Obračun s švedskimi državnimi prvakinjami se bo v športni dvorni na Kodeljevem začel ob 17. uri, vstopnine ni! Vsi ljubitelji rokometa, ki si tekme ne boste mogli ogledati v živo, boste to lahko v živo spremljali na Šport TV 1.

Po velikem uspehu proti norveškim predstavnicam so pričakovanja narasla tudi med dekleti, ki že komaj čakajo na naslednji preizkus. Krimovke se nanj odpravljajo z dobro popotnico. Piko na i sobotnemu uspehu so dodale sredi tekma na derbiju državnega prvenstva proti Zagorju, ko so zmagale s 27:21.

Sävehof je švedski državni prvak že vse od sezone 2008/09, v Ligi prvakinj pa nastopa devetič v svoji zgodovini. Skupno ima v svojih vitrinah že 12 državnih naslovov, medtem ko se je med evropsko klubsko smetano v zadnjih treh sezonah vselej uvrstil v redni del tekmovanja, kar je tudi njegov najboljši dosežek. Pred obračunom s krimovkami je v novi sezoni na evropskem prizorišču vknjižil zmago in poraz. Najprej je ugnal Larvik s 25:22, preteklo nedeljo pa na domači tekmi proti danskemu Esbjergu klonil z rezultatom 20:25.

Povsem švedski ekipi Sävehofa družbo dela le mlada danska rokometašica Rikke Slumstrup Jensen. Trener Krima Mercatorja Uroš Bregar pred obračunom opozarja predvsem na zunanjo linijo tekmic, v kateri ne manjka tamkajšnjih reprezentantk. Te bodo tudi slovenske nasprotnice v skupinskem delu decembrskega evropskega prvenstva, ki bo potekalo ravno na Švedskem.

Sobotnemu obračunu v Ljubljani bo kaj hitro sledilo tudi povratno srečanje. To bo na sporedu že prihodnjo soboto, ob 16. uri, v mestecu Partille na jugozahodu Švedske.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:
»Vsaka tekma se začne z rezultatom 0:0 in vsak nasprotnik je premagljiv. Dobre ekipe premorejo kakovostno zunanjo linijo in nič drugače ni pri Sävehofu. Julia Eriksson, Elin Hallagard, Ida Oden in Jamina Roberts so švedske reprezentantke in zelo nevarne rokometašice za vsako obrambo. Švedske prvakinje igrajo tipično skandinavsko igro z obrambo 6:0 in hitrimi protinapadi. Zagotovo bomo imeli tokrat v obrambi več dela kot proti Larviku. Želimo si, da bi tekmo dobro začeli, prikazali dobro obrambo, da bi nas navijači vzpodbujali skozi celoten obračun ter da bi se lahko na koncu skupaj veselili uspeha.«

Miša Marinček, kapetanka RK Krim Mercator:
»Pred novim preizkusom v Ligi prvakinj se zavedamo, da v našem napadu potrebujemo tudi uspešne strele z razdalje, s katerimi bi prebile obrambo tekmic. Če bomo tekmo začele z mislijo na zmago, kot smo to naredile v drugem polčasu tekme proti Larviku, rezultat ne bi smel izostati.«

Vesna Milanović Litre, RK Krim Mercator:
»Proti Larviku je bilo pomembno, da je celotna ekipa igrala dobro, saj je bila to edina pot do zmage. Pretekli konec tedna smo na Kodeljevem pokazale veliko želje in volje, zato smo se po zaostanku tudi uspele vrniti v igro. Prvi del tega tedna je bil namenjen pripravi obračun z Zagorjem, drugi pa na tekmi proti Sävehofu. V soboto nam bo nasproti stala še ena skandinavska ekipa s kakovostnim igralskim kadrom. Znova bomo morale biti osredotočene, odigrati dobro v obrambi in verjeti v dober rezultat.«

EHF LIGA PRVAKINJ, SKUPINA D, 3. KOLO:

Sobota, 29. oktober, ob 17.00:
RK KRIM MERCATOR : IK SÄVEHOF (prenos na Šport TV 1)

Nedelja, 30. oktobra, ob 16.50:
TEAM ESBJERG : LARVIK

DOSEDANJE TEKME KRIMA MERCATORJA V LIGI PRVAKINJ: