26. 11. 2016

Slovenke uspešno prestale prvi preizkus proti Švici

Ženska članska reprezentanca, ki jo le še dober teden loči do začetka njenega petega evropskega prvenstva, je v Zrečah odigrala prvo pripravljalno tekmo proti Švici in zasluženo zmagala z 32:25.

Na tekmi, ki je bila zaprta za javnost, so bile Slovenke ves čas boljše tekmice, tako da zmaga nikoli ni bila pod vprašajem. Selektor Uroš Bregar je na igrišče poslal vseh devetnajst igralk, kolikor jih trenira na pripravah v Zrečah, vsaj en gol pa je uspelo zadeti enajstim. Največ so jih prispevale Neli Irman (7), Ana Gros (6) in Tjaša Stanko (5).

Slovenija bo s Švico, ki se ni uspela uvrstiti na turnir na Švedskem, odigrala še eno pripravljalno tekmo in sicer v nedeljo ob 11.00. Kot prva bo tudi ta zaprta za javnost.

ČLANICE, PRIPRAVLJALNA TEKMA

SLOVENIJA : ŠVICA 32:25 (16:11)
Slovenija: Stanko 5, Ferfolja, Krhlikar 1, Gros 6, Krajnc, Jeriček 1, Čerenjak 1, Panger, Mavsar 4, Lazovič 3, Irman 7, Zulič, Barič 2, Petrinja 1, Šon 1, Rebolj, Stefanišin, Marinček, Pandžič.
Švica: Brütsch, Csebits 3, Doković, L. Frey 4, N. Frey 2, Haag 2, Hodel, Ineichen 1, Jordi, Kündig 1, Masset, Özcelik 1, Scherer 6, Weigelt 4, Wyder 1.

Uroš Bregar, selektor Slovenije:

"Švica je igrala globoko obrambo, tako, da smo morali v napadu igrati nekoliko drugače, kot bomo na evropskem prvenstvu. Rezultat tokrat ni bil primarnega pomena, bolj je pomembno to, da je igralo vseh 19 igralk. Glede na rotacijo rokometašic smo tekmo odigrali na dokaj visoki ravni in tudi zasluženo zmagali."

Neli Irman, najboljša strelka tekme:

"Mislim, da smo tekmo začeli zelo dobro in prikazali dobro obrambo, potem pa je steklo tudi na drugi strani s hitrimi protinapadi. Sestavljamo dobro igro, a na trenutke še nekoliko pademo, kar moramo do začetka evropskega prvenstva še popraviti, za kar imamo še en teden časa in mislim, da bo to dovolj."