28. 1. 2017

Evropske klubske podprvakinje prepričljivo boljše

Rokometašice Krima Mercatorja so na uvodni tekmi glavnega dela Lige prvakinj morale priznati premoč madžarski zasedbi Györi Audi ETO KC. Aktualne evropske klubske podprvakinje so bile na domačem igrišču boljše z 39:22.
 
Krimovke, ki so se v boje med elitno evropsko klubsko dvanajsterico podale močno oslabljene – peta najboljša strelka Lige prvakinj Elizabeth Omoregie bo zaradi poškodbe kolena z igrišč odsotna še nekaj časa -, so tekmo začele obetavno. V prvih 10 minutah so se odlično kosale s favoriziranimi domačinkami in po golu Alje Koren povedle s 6:4. Za tem so Madžarke tri dvominutne kazni Ljubljančank uspešno izkoristile za niz 8:1 in na začetku 20 minute povedle s +5 (12:7).
 
Trener krimovk Uroš Bregar je tedaj hitro segel po minuti odmora, po katerih je Vesna Milanović Litre zaostanek znižala z dvema zaporednima goloma, a po Mirjeti Bajramoski, Korenovi in Ines Amon je dvominutno izključitev ob prejetem golu dobila še Laura Kamdop. Najuspešnejši ženski madžarski rokometni kolektiv zadnjih sezon je to znova s pridom izkoristil ter do odhoda na glavni odmor svoji beri dodal osem zadetkov (20:9).
 
Ob 80-odstotni uspešnosti pri strelih si je tako že po 30 minutah na široko odprl vrata do zmage na tem dvoboju, ki jo je v drugem polčasu le še potrdil. Madžarske prvakinje so v dobrih desetih minutah nadaljevanja dosegle prav toliko zadetkov, povedle s 30:15, ter nato tekmo le še mirno pripeljale h koncu.
 
V vrstah Krima Mercatorja je bila na koncu s sedmimi goli najuspešnejša Milanović Litrejeva, pet jih je dodala Aneta Benko, štiri pa Korenova. Naslednji preizkus v Ligi prvakinj ljubljansko zasedbo čaka v soboto proti CSM Bukarešti. Obračun z branilkami evropskega naslova se bo v dvorani na Kodeljevem začel ob 17. uri. Vmes bodo krimovke v sredo v Stožicah odigrale še tekmo državnega prvenstva z Mlinotestom Ajdovščino.
 
Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Tekmo smo začeli dobro, nato pa je ekipa Györija pokazala svojo moč. Mi smo skušali najti rešitve, a imeli na obeh straneh igrišča slab dan. Ne glede na ta poraz se bomo borili še naprej. Čakajo nas tudi tekme v domači dvorani.«
 
Alja Koren, rokometašica Krima Mercatorja:
»S soigralkami smo obračun začele zelo dobro, z veliko motivacije. Za tem smo v naši igri doživele velik padec v obrambi in napadu. Končna razlika pač je takšna kot je. Tekmo bomo analizirali, ob tem pa jo skušali čim prej pozabiti. Čez teden dni že sledi nov preizkus Lige prvakinj.«
 
Polona Barič, rokometašica Krima Mercatorja:
»Na uvodu tekme smo v obrambi zaigrale agresivno, uspele zaustaviti nasprotne napade tekmic, tudi v napadu nam je uspelo udejaniti svoje zamisli. Ne znam razložiti, kaj se je nato zgodilo. Iz črne luknje se enostavno nismo znale pobrati. Nekoliko prehitro smo zaključevale napade, tudi vratarka je ubranila naše neovirane strele. Na drugi strani je sledila hitra kazen, razlika pa se je le večala. Seveda smo razočarane, a tekmo je potrebno hitro pozabiti in se osredotočiti na naslednje preizkuse.«
 
LIGA PRVAKINJ, GLAVNI DEL, SKUPINA 2, 1. KOLO:
 
Sobota, 28. januarja:
GYÖRI AUDI ETO KC : KRIM MERCATOR 39:22 (20:9)
Györi: Kiss in Grimsbo v vratih, Knedlikova 4, Varga, Hudak 1, Harsfalvi 1, Mork 4, Görbicz 7, Pal, Amorim Taleska 4, Orban 2, Tomori 2, Groot 4, Brock 3, Bodi 4, Elghaoui 3.
Krim Mercator: Marinček, Pandžič in Stefanišin v vratih, Georgiev 2, Benko 5, Milanović Litre 7, Jeričak, Hrnčič, Bajramoska 2, Zulić 1, Koren 4, Barič 1, Kamdop, Amon, Zrimšek.
 

PREOSTALI TEKMI 1. KOLA V SKUPINI 2:
 
Petek, 27. januarja:
CSM BUKAREŠTA : LARVIK 26:26 (12:13)
 
Nedelja, 29. januarja, ob 15.00:
FC MIDTJYLLAND : TEAM ESBJERG
 
LESTVICA SKUPINE 2:
1. Györi AUDI ETO KC 5 4 0 1 36 8
2. RK Krim Mercator 5 3 0 2 -15 6
3. Larvik 5 2 1 2 1 5
4. FC Midtylland 4 2 0 2 -11 4
5. Team Esbjerg 4 1 0 3 -3 2
6. CSM Bukarešta 5 1 1 3 -8 3