25. 2. 2017

Poraz Celjanov in Velenjčanov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško in Gorenja Velenja so sobotni tekmi končali s porazom, prvi v Ligi prvakov, drugi pa v Ligi SEHA. Državni prvaki so proti Vardarju v Skopju izgubili s 30:35, Velenjčani pa doma proti Meškovu Brestu (34:37).

LIGA PRVAKOV

Sobota, 25. februarja:
VARDAR : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 35:30 (20:15)
Vardar Skopje: Šterbik, Angelov, Stoilov, Moraes 3, Maqueda, Dereven 1, Karačić 5, Dušebajev 8, Abutović, Canellas 1, Cindrić, Čupić 2, Dibirov 6, Šiškarev, Borozan, Marsenić 3.
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Malus 2, Babarskas, Janc 4, Razgor, Suholežnik, Marguč, Grošelj 1, Poteko 1, Zarabec 2, Kodrin 1, Mačkovšek 3, Mlakar 8, Žvižej 1, Bećiri 4.

Izbranci trenerja Branka Tamšeta so v makedonski prestolnici zelo hitro zabredli v težave. Po izidu 3:3 so gostitelji naredili delni izid 4:0 in jim že po devetih minutah igre ušli za štiri gole (3:7). Celjska zasedba v nadaljevanju nikakor ni našla pravega odgovora na igro mednarodno pisane domače zasedbe, ki je pridoma izkoristila svoje prednosti v višini in kilogramih, predvsem pa v širšem igralskem kadru.

Gostitelji so s postopnim dovajanjem svežih rezervnih igralcev Celjane vseskozi držali na varni razdalji, poleg tega pa so imeli v svojih vrstah tudi izjemno razpoloženega vratarja Arpada Šterbika, ki je zaustavil nekaj čistih strelov gostov iz nasprotnih (pol)protinapadov. Celjani so se navkljub podrejenem položaju na igrišču v 16. minuti približali na dva gola (8:10), a že minuto kasneje je bilo 8:12, v prvi polovici tekme pa so največ zaostajali za šest golov (v 24. minuti je bilo 10:16, tik pred odhodom na veliki odmor pa 13:19).

Rokometno izjemno potentni gostitelji, ki jih mnogi uvrščajo v ožji seznam najresnejših kandidatov za končno zmagoslavje v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini, so jih vseskozi držali na varni razdalji in jim v 39. minuti znova ušli na šest golov (18:24), prednost pa brez stresnih trenutkov zanesljivo zadržali do konca dvoboja.

V celjski ekipi je bil na današnjem dvoboju najbolj učinkovit Žiga Mlakar, ki je dosegel osem golov, po štiri pa sta jih prispevala Kristian Bećiri in Blaž Janc.

LIGA SEHA

Sobota, 25. februarja:
GORENJE VELENJE : MEŠKOV BREST 34:37 (12:18)
Gorenje Velenje: Baznik, Zaponšek (obrambe 2:18) in Ferlin (5:26) v vratih, Cehte 2, Medved 2, Ovniček, Levc, Stojnić 1, Toskić 4, Mitrović 9, Potočnik 4, Golčar 3 (1), Kleč 1, Gams 1, Nosan 2, Brumen 5 (1).
Meškov Brest: Pešić (obrambe 1:8), Čarapenka (0:6) in Mijatović (7:28) v golu, Rutenka 1, Jaščanka, Babičev 2, Kulak 3, Krištopans 7, Jurinok 3, Stojković 10, Šumak 1, Prodanović 2, Mijatović 1, Razgor, Ostrouško 4, Jamali 1, Šilovič 2.

Po grobi igri na uvodu obračuna so se gostje po 10 minutah prebili do vodstva s 5:3, a ose niso vrgle puške v koruzo. Štiri minute za tem je Rok Golčar, ki je v igro vstopil po lažji poškodbi gležnja Matjaža Brumna, izid poravnal na 5:5. Sledila je napaka v igri Belorusov, ki so kljub dvominutni kazni zaigrali s sedmimi rokometaši v polju, dodatno izključitev pa so Velenjčani po protinapadu Nika Medveda izkoristili za pobeg na 7:5.

A namesto uspešnega nadaljevanja je ekipa Boruta Plaskana prikazala strm padec v igri. Meškov se je z nizom 6:0 prebil do vodstva z 11:7, s takšno prednostjo pa zaključil tudi prvih 30 minut (18:12). Potek tekme se ni spremenil niti v nadaljevanju. Na začetku 44. minute so gosti prednost iz prvega polčasa uspeli podvojiti (28:20), Velenjčani pa so z borbeno igro v zadnjih minutah poraz uspeli nekoliko omiliti.

Pri Gorenju Velenju je bil na koncu z devetimi zadetki najboljši srbski organizator igre Luka Mitrović, pet golov je dodal Brumen, ki je kljub poškodbi stisnil zobe, po štiri pa Alem Toskič in Gregor Potočnik. Nov preizkus slovenske podprvake čaka že v sredo. Na zadnji domači tekmi v tej sezoni regionalnega tekmovanja bo ob 19. uri v Šaleški dolini gostoval Tatran iz slovaškega Prešova.