29. 4. 2017

Ribničani na domačem terenu presenetili Velenjčane

Rokometaši Rika Ribnice so v 6. kolu Lige NLB za prvaka gostili Velenjčane in jim s svojo tretjo zmago v tem delu tekmovanja prizadejali prvi poraz (27:23).

Ribničani so potrebovali sedem minut, da so dosegli prvi gol, po zaostanku 0:2 pa je njihova igra vendarle stekla. V deveti minuti so tekmo postavili na uvodno izhodišče (2:2), v nadaljevanju pa povsem prevzeli pobudo na igrišču in zasenčili favorizirane goste iz Šaleške doline.

Z granitno obrambo so povsem zaustavili velenjski napad, po njihovem vodstvu štirih golov v 22. minuti (9:5) pa gostujočega trenerja Boruta Plaskana prisilili, da je zahteval minuto odmora. Njegovi napotki so obrodili sadove, saj so se tik pred polčasom približali na zadetek (10:9), Ribničani pa so z goloma Jana Puclja in Nika Henigmana na velik odmor vendarle odšli z lepo prednostjo treh golov (12:9).

Velenjčani so odločno odprli drugi polčas in v 38. minuti po golu Roka Ovnička izenačili na 14:14. Domači trener Stojan Gelze, ki je pred kratkim zamenjal Roberta Beguša, je nemudoma zahteval minuto odmora, po njej pa so se gostitelji vrnili na stare tirnice in prevzeli pobudo. V 48. minuti so znova povedli za tri gole (21:18), tri minute kasneje za štiri (23:19), do konca tekme niso popustili niti za ped in Velenjčanom odščipnili dragoceni točki v boju za prvaka.

V ribniški ekipi sta po pet golov dosegla Janez Skušek in Jan Grebenc, v velenjski pa je bil najbolj učinkovit Matjaž Brumen s sedmimi zadetki.

LIGA NLB ZA PRVAKA, 6. KOLO

Sobota, 29. aprila:
RIKO RIBNICA : GORENJE VELENJE 27:23 (12:9)
Grebenc in Skušek po 5; Brumen 7, Ovniček 4.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : URBANSCAPE LOKA 28:22 (18:13)
Janc 9, Marguč 5; Kavčič 7, Cingesar 5.

KRKA : KOPER 2013 27:27 (18:15)
Okleščen 10, Jurečič 5; Smolnik in Bratkovič po 7.

LESTVICA
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 6 5 1 0 196 155 41 49