29. 5. 2017

Starejši dečki Krke državni prvaki

V Novem mestu, v dvoranah Stopiče in Marof, se je odvijal zaključek državnega prvenstva v kategoriji starejši dečki A, kjer so poleg ekipe Moškega rokometnega kluba Krka nastopili še RK Jeruzalem Ormož, RK Celje Pivovarna Laško in ekipa RD Istrabenz Plini Izola.

Po dveh zmagah so turnir osvojili varovanci trenerja Iztoka Adamčiča, ki so državno prvenstvo zasluženo zaključili z naslovom državnega prvaka v sezoni 2016-17.

Razpored tekem:
Krka : Jeruzalem Ormož 17:15 ( 7:7)
Celje Pivovarna Laško : Istrabenz Plini Izola 22:19 ( 12:11)
Jeruzalem Ormož : Istrabenz Plini Izola 21:23 ( 7:11)
Krka : RK Celje Pivovarna Laško 23:22 ( 11:12)

Končni vrstni red turnirja:
1. mesto: Krka
2. mesto: Celje Pivovarna Laško
3. mesto: Istrabenz Plini Izola
4. mesto: Jeruzalem Ormož

Na turnirju so podelili tudi priznanja za najboljšo sedmerko, v katero so se med drugim uvrstili tudi trije krkini rokometaši in sicer Marko Lazarevič, Marcel Luzar in Roman Gazvoda, najboljši igralec turnirja pa je bil krkaš Vid Rajh, ki je iz rok Roberta Cvikla, vodje rokometne šole pri MRK KRKA prejel posebno nagrado, pokale in medalje pa sta podelila še Goran Debelak, komisar tekmovanja mladih pri RZS in ravnatelj Srednje elektro šole in tehniške gimnazije, Boris Plut

Iztok Adamčič, trener Krke:
"Občutki so res fenomenalni. Mi smo s temi fanti začeli trenirati že več let nazaj, se z njimi trudili in gradili in končati s to generacijo na tak način je najlepše možno, kar se ti lahko zgodi. Tudi vsa odrekanja in težave so pozabljene".

Vid Rajh, MRK KRKA, naj igralec:
"Garali smo za ta naslov do zadnje minute. Štel je vsak gol, v obrambi smo švicali na polno. To je nagrada za celotno sezono, na ta naslov smo čakali vsa štiri leta. Sploh še ne morem dojeti, da smo osvojili naslov, verjetno bo to pačasi prišlo za nami. Vesel sem, da sem bil izbran za najboljšega igralca turnirja, saj je to še eno potrdilo, da dobro treniram. Zato se lahko zahvalim celotni ekipi, saj smo zmagali vsi skupaj".

Dogodek, ki je bil že drugič zapored organiziran s starni Moškega rokometnega kluba Krka, je v Novo mesto privabil veliko ljubiteljev rokometa, ki so s tribun dvorane Stopiče in Marof športno podpirali malde rokometaše, ki si bodo igranje na final four zapomnili za vse življenje.