27. 4. 2018

Nik Henigman bo v prihodnji sezoni nosil dres Picka Szegeda

Slovenski reprezentant Nik Henigman in član Rika Ribnice bo v prihodnji sezoni nosil dres madžarskega podprvaka Picka Szegeda.

22-letni rokometaš, ki igra na položaju levega zunanjega, je z Madžari podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dve sezoni. Pri Picku Szegedu, ki ga vodi Juan Carlos Pastor, se bo pridružil trem slovenskim rokometašem - Mateju Gabru, Stašu Skubetu in Mariu Šoštariču.

Henigman je v tej sezoni Lige NLB zaradi poškodbe odigral le 13 tekem, na katerih je dosegel 70 golov. Ekipa Siniše Markote je trenutno s tekmo več od Celja Pivovarne Laško še vedno na drugem mestu lestvice lige za prvaka, ki ji v prihodnji sezoni znova omogoča napredovanje v evropska tekmovanja, še vedno pa se bori tudi za naslov prvaka.

200 centimetrov visokega rokometaša pred odhodom v Szeged čakajo še kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2019, v katerih se bo Slovenija 9. junija ob 20.00 v Kopru ter štiri dni kasneje ob 18.00 v Veszpremu pomerila proti Madžarom. Vstopnice za dvoboj na Primorskem so že na voljo tukaj.