25. 5. 2018

Celjani brez poraza prvaki Lige NLB

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v zadnjem kolu Lige NLB za prvaka z zmago proti Gorenju Velenju (30:24) le še potrdili 22. naslov državnih prvakov ni sezono v domačem prvenstvu končali brez poraza.

Celjski rokometaši so vse dvome o končnem zmagoslavju v državnem prvenstvu - za njih je bil to peti zaporedni in skupni 22. naslov državnih prvakov, pred tem pa so v Ljutomeru osvojili tudi pokalno lovoriko - razrešili v osmem kolu končnice za prvaka z zmago nad Ribničani. Dvoboj zadnjega kola s tekmeci iz Velenja je bil bolj prestižne narave, tudi ta pa se je končal z zanesljivo zmago celjskih rokometašev, medtem ko so rokometaši iz Šaleške doline sezono končali na tretjem mestu.

V celjskem klubu so zadnji tekmi v sezoni nadeli delovni naslov "parada prvakov", po njej pa je tudi jasno, da se od rumeno-modrega dresa poslavljajo trije slovenski reprezentanti Urban Lesjak, Žiga Mlakar in Matic Suholežnik ter Srb Luka Mitrović.

Celjani so postopoma lomili odpor tekmecev iz bližnjega Velenja. Bolj ali manj so bili vseskozi v prednosti, a največ so vodili za dva gola. Zato pa so v drugi polovici tekme močno povečali ritem igre in goste zasenčili v vseh prvinah igre. V 43. minuti so si - po delnem izidu 5:0 - priigrali sedem golov prednosti (22:15) in jasno je bilo, da bosta točki ostali v Zlatorogu.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita David Razgor in Borut Mačkovšek s po šestimi goli. Toliko zadetkov je v velenjski zasedbi dosegel tudi Blaž Kleč, Niko Medved pa je prispeval pet golov.

LIGA NLB ZA PRVAKA, 10. KOLO

Petek, 25. maja:
URBANSCAPE LOKA : KRKA 24:22 (9:10)
Jamnik 7, Kavčič 5; Rašo in Ban po 5.

Aleks Kavčič, igralec Urbanscape Loke:

"Tekma s Krko je bila izjemno borbena, saj je odločala o končnem petem mestu v prvenstvu. Zmagali smo po boljši igri v zaključku in iztržili dve točki. Po koncu zadnje tekme bi se rad zahvalil svoji ekipi, strokovnemu štabu in čudoviti loški publiki za neverjetno izkušnjo v dosedanji karieri. Loki želim vso srečo tudi v prihodnje."

RIKO RIBNICA : KOPER 2013 26:23 (11:12)
Knavs in Skušek po 6; Grzentič in Krečič po 6.

Jošt Perovšek, igralec Rika Ribnice:

"Končno je ta težka sezona za nami. Uspelo nam je uresničiti naš skriti cilj pred sezono, to je osvojitev drugega mesta. Ta ekipa je pokazala, da ima srce in karakter ter, da lahko doseže marsikaj. Rad bi se zahvalil našim zvestim navijačem, ki so nas spodbujali celo sezono, tako doma kot na gostovanjih. Potrudili se bomo, da bomo drugo sezono še močnejši in da bomo s še boljšimi igrami še bolj polnili ribniško dvorano."

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : GORENJE VELENJE 30:24 (14:12)
Razgor in Mačkovšek po 6; Kleč 6, Medved 5.

Gregor Potočnik, igralec Gorenja Velenja:

"Gorenje Velenje je klub, ki se bori za najvišja mesta. Ta sezona se za nas ni iztekla po načrtih, četudi smo s soigralci, v vsakem trenutku skušali pokazati največ kar lahko. Razočaran sem, vsi smo si želeli premagati Celjane. Zahvalil bi se rad našim navijačem Šaleškim graščakom za podporo. Velenjskemu klubu bi se rad zahvalil za vse kar mi je dal. Tu sem preživel dve nepozabni leti. V tem času sem se veliko naučil, napredoval in dobil obilico priložnosti. Gorenju Velenju bom za to hvaležen do konca življenja."

LIGA NLB ZA OBSTANEK, 10. KOLO:

Petek, 25. maja:
LL GROSIST SLOVAN : HERZ ŠMARTNO 42:28 (24:15)
Bogdanič-jenko 11, Sankovič 7; Kunst 8, Močnik 5.

MARIBOR BRANIK : DOBOVA 25:29 (14:12)
Sok 6, Bogadi, Celminš, Jerenec in Bezgovšek po 3; Markušić in Hotko po 7.

Gregor Čudič, igralec Maribora Branika:

"45 minut smo odigrali na visoki ravni, nato pa v zadnjih 15 minutah doživeli nerazumljiv padec v igri. Kje so vzroki, bi lahko razpredali kar nekaj časa, pa ne bi prišli do odgovora. Kar nekaj sezon sem preživel v Mariboru, ki mi je prirasel k srcu, in garderobo delil s kar nekaj soigralci ter tako doživel marsikaj lepega in slabega. Po izkušnjah sodeč menim, da je na koncu prišlo do neke zasičenosti, saj se po tem, ko se nismo  uvrstili v ligo za prvaka, nismo uspeli sestaviti. To je prišlo dodatno do izraza ob zaključku sezone, ko smo že vsi skupaj čakali da bo vsega konec. Namesto, da bi izpregli, smo še naprej trenirali sedemkrat na teden in morda je tudi to razlog ob čustveni izpraznjenosti, da zadnjih tekem nismo odigrali kot bi morali. Škoda je, da se na zadnji tekmi nismo poslovili z zmago."

JERUZALEM ORMOŽ : TRIMO TREBNJE 28:27 (12:12)
Kosi in Vujović po 5; Rozman 6, Skol in Kotar po 5.

LESTVICA LIGE NLB ZA PRVAKA
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 10 8 2 0 308 257 51 49