26. 7. 2018

Slovenci optimistični pred polfinalom s Portugalsko

Pred slovenskimi mladinci je polfinale domačega evropskega prvenstva, v katerem se bodo v petek ob 19.30 v dvorani Zlatorog pomerili proti odlični Portugalski.

Tekmeci Slovenije so v prvem delu premagali Francijo, Dansko in Madžarsko, v drugem pa Španijo in edini poraz doživeli proti Hrvaški na zadnji tekmi, ki ni več odločala o ničemer. Z njihove ekipe prihaja tudi najboljši strelec prvenstva Diogo Silva, ki je na petih tekmah zbral 44 zadetkov, Grega Ocvirk pa na drugem mestu 40.

Medtem, ko se Portugalska ponaša z enim najboljših napadov na prvenstvu, na katerem je zabila 146 golov, oziroma 29,2 na tekmo, je naša izbrana vrsta še vedno najboljša obrambna ekipa. Doslej je prejela 113 zadetkov, oziroma 22,6 na tekmo, vratarja Gašper Dobaj in Mark Ferjan pa sta po odstotku obranjenih strelov (33%) skupno na drugem mestu.

Za Slovenijo je to peta uvrstitev v polfinale mladinskega prvenstva, medtem, ko je finale nazadnje igrala leta 2002, ko je na Poljskem osvojila drugo mesto, del reprezentance pa je bil tudi nekdanji vrhunski rokometaš in zdaj vodja izbrane vrste Jure Natek

Zanimanje za dvoboj s Portugalci, ki so z enako ekipo nastopili že na letošnjih sredozemskih igrah, je še večje, kot za zadnje tekme prvenstva, zato organizatorji pričakujejo odlično vzdušje v Zlatorogu. Vstopnice si je možno zagotoviti na tej neposredni povezavi, vseh prodajnih mestih sistema Moje karte ter bencinskih servisih OMV ali na blagajni dvorane.

Saša Prapotnik, selektor Slovenije:

"Cilj smo dosegli in upam, da bomo zdaj bolj sproščeni. Rokometaše Portugalske, ki igrajo najboljši rokomet na prvenstvu, zelo spoštujemo, a se jih nikakor ne bojimo. Na njih se pripravljamo enako, kot na vse tekmece doslej, pogledali bomo njihove dobre in slabe lastnosti, na katerih bomo gradili igro. Posebej izstopa njihov desni zunanji, zelo dober je krožni napadalec, dobri realizatorji pa so tudi s krilnih položajev, tako da gre za kompletno ekipo. Glede na to, da so igrali tudi na sredozemskih igrah, bi morali mi biti bolj spočiti, kot oni. Upam, da bo na tribunah Zlatoroga znova veliko število slovenskih navijačev in, da bodo z glasnim navijanjem pomagali vsem našim igralcem."

MLADINCI, EVROPSKO PRVENSTVO, 
Celje, 19.-29. julij

POLFINALE, petek, 27. julija, ob 19.30:
PORTUGALSKA : SLOVENIJA

Ob 17.00:
NEMČIJA : FRANCIJA