11. 10. 2018

RK Olimpija po petih letih spet s člansko ekipo

Igralke članske ekipe Rokometnega kluba Olimpija so po sezoni 2011/12 izpadle iz 1. A lige, kar je že kazalo na velike težave, predvsem finančne in organizacijske, ki so pestile takratno Olimpijo. Čeprav je ekipa naslednjo sezono v 1. B ligi osvojila prvo mesto, povratka med prvoligašice ni bilo. Sezona je prinesla končni račun politike vodenja kluba med leti 2008 in 2012. Vsled izredno slabega finančnega stanja in še vedno velikih dolgov je bil klub primorani razpustiti člansko ekipo in poizkusiti rešiti vsaj mladinski pogon.

V sezoni 2013/14 je novo vodstvo prevzelo vodenje kluba in ob izdatni pomoči staršev v naslednjih petih letih klub ponovno vrnilo v vrh slovenskega ženskega rokometa v tekmovanju mladih (od 10-19 let), v katerem je RK Olimpija že tretje leto zapored druga v konkurenci 32 ženskih klubov.

Uvrstitev v tekmovanju mladih za sezono 2017/18 za dekleta:

1. Krim Mercator, 104 točke
2. Olimpija, 70 točk
2. Krka, 70 točk
4. Z' Dežele, 68 točk

Po finančni sanaciji kluba, po dobrem delu in vzgoji mladih igralk je prišel čas za ponovni nastop članske ekipe. To v veliki večini sestavljajo domače igralke, ki so v preteklih letih pridobivale znanje v rokometni šoli Olimpije, ki nosi ime po legendarnem trenerju in ustanovitelju Mitji Vidicu..

RK Olimpija naslednje leto praznuje 70 letnico obstoja. Velika želja kluba je, da se ponovno pridruži najboljšim ekipam v slovenskem ženskem rokometu.

Igralke članske ekipe RK Olimpije se bo gledalcem prvič predstavila v Hali Tivoli v nedeljo, 14. 10. 2018, ob 16.00. Vabimo vse ljubitelje športa, rokometa in Olimpije, da v čimvečjem številu podpremo člansko ekipo pri vrnitvi v Halo Tivoli.

In memoriam - Miloš Helmich

Pred začetkom tekme bo kratka žalna slovesnost, saj nas je pred dnevi zapustil dolgoletni rokometni trener Miloš Helmich, ki je svoj pečat pustil tudi v RK Olimpija. V svoji dolgoletni karieri je vzgojil mnogo odličnih rokometašic, med katerimi so mnoge igrale za najboljše klube in ponosno nosile reprezentančni dres. Nekdanje igralke, ki jih je vzgojil Miloš, bodo pred tekmo tako predale RK Olimpija športne drese za najmlajše deklice, ki začenjajo svojo rokometno pot v upanju, da vsi skupaj nadaljujemo delo in trud, ki ga je Miloš vložil v rokomet.