19. 10. 2018

Krka ugnala nekdanje državne prvakinje

Rokometašice Krke so v 5. kolu 1. A DRL za ženske s 27:21 premagale Zagorje ter vpisale tretjo zmago sezone, s katero zasedajo tretje mesto na lestvici.

1. A DRŽAVNA ROKOMETNA LIGA, 5. KOLO

Sobota, 20. oktober:
KOPER : VELENJE 28:20 (13:10)
Panger in Zorko po 6; Oder 8, Smonkar in Ferenc po 4.


MLINOTEST : ZELENE DOLINE ŽALEC 20:25 (8:13)
Svetik 7, Fegic in Bytyqi po 4; Golavšek 6, Hren 5.


Klara Hrovatič, igralka Zelenih dolin Žalec:

"Dve točki na gostovanju, še posebej na takšnem, kot je bilo danes v Ajdovščini, pomenita zelo veliko. Vesela sem, da je vse steklo, kot smo se dogovorili pred tekmo, da smo upoštevale trenerjeva navodila in da smo s puncami še enkrat dokazale, da smo pravi tim. Ponosna sem na celotno ekipo, da so od prve minute garale v obrambi in v napadu in da so tudi tiste, ki niso bile v določenem trenutku na igrišču, s klopi spodbujale ostale. Rada bi čestitala za dobro tekmo tudi trenerju in ostalim članom strokovnega staba. Posebna hvala pa gre tudi našim navijačem, ki so nas prišli spodbujat v Ajdovščino."

KRKA : ZAGORJE 27:21 (16:7)
Abina 6, Kramar 5; Vončina 5, Krajnc, Grčar in Strmljan po 3.


Salvador Kranjčič, trener Krke:

"Čestitam igralkam za veliko borbenost in požrtvovalnost. V tekmo smo šli maksimalno motivirani. Začeli smo z odlično obrambo in s pomočjo Sandrinih obramb izvedli veliko protinapadov. V drugem polčasu smo tekmo rutinirano pripeljali do konca."

Termin spodnjih tekem še ni znan:
LJUBLJANA : PTUJ
Z DEŽELE : KRIM MERCATOR