25. 11. 2018

Celjani z gostovanja brez točk

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 9. kolu Lige prvakov gostovali v Ukrajini pri Zaporožju, vendar se domov vračajo brezni rok, saj so domačini slavili s 36:27. 

Celjski rokometaši so se po zmagi nad Zagrebčani optimistično odpravili v Ukrajino in se nadejali tretji zmagi v elitni skupini B. V Zaporožju pa se jim je povsem zalomilo, po porazno slabi predstavi so doživeli šesti poraz in zdrsnili na predzadnje mesto. Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v nedeljo, 2. decembra, gostila francoski Nantes, ki je v soboto igral neodločeno v Zagrebu.

Izbranci Tomaža Ocvirka so v Ukrajini prikazali naravnost porazno predstavo. V njihovi igri je kapljalo in curljalo na vse strani, obramba in napad sta bila pod vsako ravnijo, v celjski vrsti tudi ni bilo nobenega razpoloženega igralca. Že po trinajstih minutah igre so si priigrali štiri gole zaostanka (4:8), nič bolje ni bilo niti po celjski minuti odmora in celotni zamenjavi zunanjih igralcev.

Uvodna zunanja vrsta (Rok OvničekWilliam Accambray in Branko Vujović) je prikazala zelo bledo predstavo, nič boljša ni bila niti njihova alternativa (Jaka Malus, Draško Nenadić in Josip Šarac), še slabša pa je bila celjska obramba. Igralci iz Zaporožja so se mimo nje dobesedno sprehajali in kot za šalo zabijali gole iz vseh položajev, zaostanek igralcev iz mesta grofov pa je v 21. minuti že narasel na osem golov (5:13). Med 21. in 23. minuto so Celjani resda naredili delni izid 3:0 in znižali na 8:13, na veliki odmor pa se odpravili s primanjkljajem šestih golov (12:18).

Slovenski prvaki so bili tudi v drugem polčasu povsem nemočni. V 35. minuti so prvič na dvoboju zaostali za deset golov (14:24) in jasno je bilo, da od zmage na "najlažjem gostovanju v skupinskem delu" ne bo nič. Pri izjemno slabi celjski ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Rok Ovniček in Draško Nenadić, ki sta dosegla po štiri gole.

Celjska ekipa je po šestem porazu - pred tem je izgubila s francoskima PSG in Nantesom, danskim Skjernom, madžarskim Pickom iz Szegeda in Zagrebom - zdrsnila na sedmo mesto. Po devetih tekmah je PSG zbral 16, Pick Szeged 15, Nantes in nemški Flensburg-Handewitt po osem, Motor Zaporožje sedem, Skjern, Celje in Zagreb pa po šest točk. Celjska ekipa bo v tem letu gostila le še Nantes (2. december), drugo leto pa bo gostovala v Flensburgu (13. februar) in Skjernu (3. marce) ter gostila Pick Szeged (10. februar) in PSG (24. februar).

LIGA PRVAKOV, 9. KOLO:

Nedelja, 25. novembra:
HC MOTOR ZAPOROZHYE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 36:27 (18:12)
Malasinskas 9, Paczkowski 8; Sarac 4, Jurečič, Ovniček, Nenadić, Kodrin in Anić po 3.