28. 1. 2019

Gorenje Velenje brez težav do svoje 10 zmage

Rokometaši Gorenja Velenja bodo v torek na zaostali tekmi 11. kola Lige NLB gostili SVIŠ Ivančno Gorico. 

LIGA NLB, 11. KOLO

Torek, 29. januar 2019, ob 19.00:
GORENJE VELENJE : SVIŠ IVANČNA GORICA

Andraž Kete, igralec Gorenja Velenja:

"Ekipa SVIŠa je sicer zadnja na lestvici, vendar mislim, da bodo v drugem delu prvenstva poskušali osvojiti točke na vsakem obračunu, kjer se nam bo ponudila priložnost. Mi se na njih pripravljamo kakor na vsako drugo tekmo, osredotočamo se le na nasprotnika, ki je naslednji na vrsti. Tako bomo morali proti rokometašem iz Ivančne Gorice pokazati pravi obraz in prepričan sem, da lahko s pravim pristopom in dobro igro zmaga ostane doma."

Petek, 23. novembra:
MARIBOR BRANIK : KRKA 28:27 (12:15)
Velkavrh 8, Golik in Buneta po 5; Papež 9, Didovič 5.


Matija Golik, igralec Maribora Branika: 

"Tekmo smo začeli slabo, kot bi bili v krču, ki nas je držal do konca prvega dela. Med odmorom smo se zmenili, da zaigramo bolj čvrsto in povezano ter predvsem odločno v obrambi. Takšno igro smo tudi prikazali na parketu in nasprotniku tako onemogočili lahke zadetke. Nam je uspelo, da smo zadeli nekaj pomembnih golov. Pokazali smo karakter in odigrali tudi za tiste soigralce, ki so tokrat manjkali zaradi poškodb ali bolezni. 

Leon Rašo, igralec Krke: 

"Tekmo smo sicer v primerjavi s prejšnjimi tekmami začeli dobro, na igrišču je bila zelo dobra energija, pa tudi v obrambi smo igrali dobro. Drugi polčas smo začeli slabo, preveč medlo, koncentracija je bila slaba, povrhu vsega smo naredili preveč napak, kar so Mariborčani znali izkoristili. Seveda smo nezadovoljni z našo igro oziroma z naborom točk. Čaka nas ekipa Riko Ribnice, kamor bomo morali oditi stoodstotno skoncentrirani in motivirani in se do konca boriti, če želimo osvojiti zmago. Igrati bo potrebno vseh šestdeset minut."

TRIMO TREBNJE : DOL TKI HRASTNIK 30:25 (14:14)
Dobovičnik in Cirar po 7; Brilej 9, Klepej 5.


KOPER 2013 : URBANSCAPE LOKA 29:23 (12:13)
Marić 6, Grzentič, Krečič in Planinc po 4; Šibanc 6, Jamnik 4.


Rok Marić, igralec Kopra: 

"Mislim, da smo lahko zadovoljni s samo z igro v drugem polčasu. V prvem smo naredili preveč napak, predvsem v napadu, kar se nam dogaja že nekaj časa. V drugem delu smo zaigrali bolje. Pokazali smo takšno igro kot jo znamo, izpostavili smo predvsem našo dobro pripravljenost. Trenerjevih navodil se vedno držimo, vedno poskušamo biti še boljši in priti do zmage."
 
Tim Jenko Bogdanič, igralec Urbanscape Loke:

"Žal se vračamo iz Kopra s porazom. Za to je kriva predvsem slaba predstava v drugem polčasu, saj smo naredili preveč tehničnih napak. Na naslednji tekmi bomo poskusili to popraviti in priti do novih dveh točk."

Sreda, 21. novembra:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : DOBOVA 41:25 (19:15)
Jurečič 6, Razgor 5; Kunst in Sintič po 4.


Aljaž Panjtar, vratar Celja Pivovarne Laško: 

"Današnjo tekmo smo vzeli kot pripravo na Zaporožje in se v garderobi dogovorili, da bo pristop od prve minute pravi. To smo tudi naredili, a se nato malo prehitro zadovoljili z razliko. Kljub temu smo nato zanesljivo vodili vso srečanje in na koncu zasluženo visoko zmagali."

RIKO RIBNICA : JERUZALEM ORMOŽ 26:26 (13:11)
Strmljan in Vujačić po 6; Ozmec 6, Čudič in Vujović po 5.


Mitja Nosan, kapetan Riko Ribnice:

"Glede na potek rezultata bi rekel, da smo mi dobili točko in ne Ormožani. Enostavno nismo našli recepta v napadu, v obrambi smo igrali preveč medlo in nismo bili dovolj agresivni. Preveč je bilo tudi napak v napadu, veliko izgubljenih žog, slabo vračanje v obrambo, vse to je privedlo do takšnega rezultata. Vendar glave gor. Imamo 10 dni do naslednje tekme s Krko, torej dovolj časa, da se ponovno sestavimo in prikažemo veliko boljšo predstavo."

David Bogadi, igralec Jeruzalem Ormoža: 

"Težka tekma, kar smo tudi pričakovali. Pred srečanjem smo se dogovorili, da se bomo poskušali čim bolj upirati Ribnici, kar mislim, da nam je dobro uspevalo. Danes smo po dolgem času spet delovali borbeno, kot ekipa in že se je pokazalo, da smo naredili korak ali dva naprej v igri. Upam, da se sedaj ne bomo tu ustavili in da nas končno čaka malo lepše obdobje."