30. 3. 2019

Gorenje Velenje in RIKO Ribnica nista dovolila presenečenja

RIKO Ribnica je srečanje v svojo korist odločila šele v zadnjih 15 minutah, Gorenje iz Velenja pa se je pošteno zneslo nad Urbanscape Loko.

Koprčani so doživeli drugi poraz v tem delu tekmovanja, gostje iz Ribnice pa drugo zmago. A odločitev o današnjem zmagovalcu je padla šele v zadnji četrtini tekme, ki je bila prej povsem izenačena.

V prvem polčasu so si gostje prvi priigrali dva gola prednosti, ki pa je niso obdržali, saj so se Koprčani hitro ujeli in na odmor sta ekipi odšli z neodločenim rezultatom.

Podobna je bila slika na igrišču tudi v nadaljevanju. Ribničani so sicer bežali, a le za gol, enkrat za dva, domači so jih vselej ujeli. Vse do 46. minute, ko je Tilen Strmljan poskrbel za prvo vodstvo za tri gole na tekmi (20:17). Te pa Riko Ribnica ni več spustila iz rok, v zadnjih minutah je naskok še narasel in na koncu so gostje slavili za šest golov.

Blaž Nosan je bil z osmimi goli najboljši pri zmagovalcih, šest jih je dodal še Strmljan. Pri domačih sta po pet zadetkov dosegla Grega Krečič in Adam Bratkovič.

LIGA NLB ZA PRVAKA, 2. KOLO

Petek, 29. marca 2019:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : MARIBOR BRANIK 30:26 (17:12)
Vujović 6, Razgor, Kodrin 5; Jerenec 7, Žabič 4.

Branko Vujović, igralec Celja Pivovarne Laško:
"V tekmo smo vstopili tako kot je potrebno. Maksimalno, čvrsto, tako v obrambi, kot tudi v napadu, koristili pa smo tudi veliko rotacije. V prvem polčasu smo igrali dobro, imeli malce smole, odlično odprli drugi polčas, nato pa tekmo mirno pripeljali do konca. Zasluženo smo slavili, sedaj pa misli preusmerjamo k obračunu z Ribnico."

Filip Jerenec, igralec Maribora Branika:
"Danes smo bili malce nesproščeni, igrali smo v veliki dvorani, tu je bil TV prenos in vse to je prineslo svoje k našim napakam. Preveč je bilo zgrešenih strelov in tehničnih napak, da bi lahko resneje ogrozili Celjane, ki so pokazali, kakšna ekipa so."

Sobota, 30. marca 2019:
KOPER 2013 : RIKO RIBNICA 24:30 (12:12)
Krečič, Bratkovič 5;Nosan 8, Stmljan 6.

Adam Bratkovič, igralec Kopra 2013:
"Tekma danes ni šla po naših pričakovanjih, čeprav smo se zavedali, da bo težka. Točki bi nam veliko pomenili. Gremo naprej, čaka nas še osem tekem do konca sezone, mi se bomo potrudili, da ulovimo to četrto mesto. Verjamem, da nam bo z borbeno, potrpežljivo in agresivno igro v napadu to tudi uspelo."

Damjan Škaper, trener Rika Ribnice:
"Za Koper smo se dobro pripravili, imeli smo nek system od katerega nismo odstopali. Tudi v drugem polčas smo ta ritem nadaljevali, Koper je bil tisti, ki je popustil, ni mogel slediti našemu ritmu. In to je bilo tisto kar je odločilo samo tekmo."

URBANSCAPE LOKA : GORENJE VELENJE 13:29 (5:14)
Vrbinc, Jamnik 3; Verdinek, Kavčič 5.

Gašper Dobaj, igralec Urbanscape Loke:
"Težko je strniti občutke v besede po takšni tekmi. Žal nam danes ni šlo, Velenjčani so igrali odlično obrambo na čelu z zelo dobrim vratarjem
in to se je poznalo na rezultatu. Čimprej je treba pozabiti ta poraz, za naprej pa se je treba dobro zbrati ter pripraviti na prihajajoče tekme."

Darko Stojnić, rokometaš Gorenja Velenja:
"Danes smo prikazali zelo dobro igro s čvrsto obrambo in hitrimi protinapadi. Nismo izkoristili nekaj čistih priložnosti a smo bili vseeno s svojo igro enostavno premočan nasprotnik za Škofjeločane. Zasluženo se v Velenje vračamo z 2 točkama in sedaj se lahko pričnemo pripravljati na Koper. Gre za težkega nasprotnika a s takšno igro, kot smo jo pokazali danes, se nimamo česa bati."

LESTVICA LIGE NLB ZA PRVAKA
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 2 2 0 0 62 57 5 42
2 RK GORENJE VELENJE 2 2 0 0 57 35 22 38
3 RD RIKO RIBNICA 2 2 0 0 65 56 9 38
4 RK MARIBOR BRANIK 2 0 0 2 48 58 -10 28
5 RD KOPER 2013 2 0 0 2 55 62 -7 27
6 RD URBANSCAPE LOKA 2 0 0 2 45 64 -19 22
LIGA NLB ZA OBSTANEK, 2. KOLO

Sreda, 27. marca 2019:
DOL TKI HRASTNIK : JERUZALEM ORMOŽ 24:28 (11:14)
Brilej 8, Ajdari 5; Bogadi, Ocvirk 7.

Aleš Sirk, trener Dola TKI Hrastnika:
"Vsak poraz na domačem terenu je boleč, še posebno po eni slabših predstav pred svojo publiko. V dneh pred tekmo smo se sicer dobro pripravljali na nasprotnika, vendar nam v tekmi enostavno ni šlo,ne v napadu, ne v obrambi.  Neigranje kapetana Klepeja je prav gotovo pustilo posledice, vendar to ni opravičilo za poraz. Enostavno moramo in znamo odigrati bolje."

Martin Hebar, igralec Jeruzalema Ormoža:
"Pričakovali smo težko tekmo,kjer so odločale malenkosti. V zaključkih akcij smo bili bolj zbrani, v zadnjem delu tekme pa nas je reševal tudi naš vratar, prav tako pa smo tudi v napadu izkoristili svoje priložnosti. Čestitke domačim za borbo, vendar šteje le ta zmaga in mi gremo s to novo bero točk zadovoljnejši v nadaljevanje."

Petek, 29. marca 2019:
TRIMO TREBNJE : DOBOVA 34:33 (20:20)
Dobovičnik 7, Cirar 6; Novak 9, Markušić, Sintič 6.

Tevž Grandovec, igralec Trima iz Trebnjega:
"Po turbulentnem tednu je za nami težka tekma, v kateri smo bili bolj slabi v obrambi. Spet se nam je obrestovalo, da smo se do konca borili in zadeli v zadnji sekundi. Zmagi se ne gleda v zobe. Dosegli smo zmago, katero smo tudi pričakovali. Zahvaljujem se navijačem za izjemno podporo,« je po srečanju povedal Tevž Grandovec."

Matevž Kunst, igralec Dobove:
"Tekmo smo izgubili po nesreči. Trebanjci so bili boljši nasprotnik. Definitivno računamo na obstanek, če bomo tako igrali še naprej pa se nadejamo še kakšne zmage."

Sobota, 30. marca 2019:
SVIŠ IVANČNA GORICA : KRKA 27:27 (12:11)
Košir 8, Stopar 6; Papež 8, Jakše 7.

Matej Košir, igralec SVIŠ-a Ivančne Gorice:
"Danes smo premagali sami sebe, sploh s tehničnimi napakami v drugem polčasu . Krka je izkušena ekipa, ki je to izkoristila. Obrambo smo res da odigrali na dobrem nivoju, a v napadu smo imeli probleme in to se je poznalo skozi celotno srečanje."

David Didovič, igralec Krke:
"Mi smo naredili preveč napak, SVIŠ pa je dobra in borbena ekipa.  Igrajo lepo in dobro, sploh v domači dvorani pred domačim občinstvom. pri nas je bilo preveč napak tako v obrambi kot v napadu. Zasluženo so SVIŠevci dobili točko, mogoče so si zaslužil celo obe, a na koncu je bila sreča na naši strani da smo izvlekli to točko."

LESTVICA LIGE NLB ZA OBSTANEK
M EKIPA N Z I P + - +/- T