27. 7. 2019

Šesto mesto kadetov na olimpijskem festivalu v Bakuju

V Bakuju se danes končuje 15. poletni olimpijski festival evropske mladine (Ofem). Mladi slovenski rokometaši so zadnji dan tekmovanja s 17:24 izgubili z Islandci in tako končali na končnem 6. mestu. Prvi strelec Slovenije je bil Velenjčan Tarik Mlivić


Tekma za 5. mesto med Slovenijo in Islandijo je bila v prvem polčasu izenačena. Islandci so že na začetku drugega polčasa prevzeli pobudo in sredi drugega dela igre vodili za štiri gole. Nato so samo še povečevali prednost in tekma se je končala z izidom 24:17 v korist mladih islandskih rokometašev. Na turnirju je sicer tekmovalo osem ekip.


Festival se bo sklenil z večerno zaključno slovesnostjo v Kristalni areni. Mladi športniki iz Slovenije, ki so bili eni izmed 3600 sodelujočih športnikov, pa se bodo v domovino vrnili v nedeljo zvečer.


Aleksander Markl, selektor Slovenije: "Turnir v Bakuju je bil prvi za generacijo letnika 2002/03. Fantje so dobili dragocene izkušnje, mi pa dober vpogled v selekcijo. Tekme so pokazale, da smo lahko konkurenčni vsaki ekipi. V zadnjih dveh smo igrali brez nosilca igre Čiroviča. V tekmi za 5. mesto pa še brez Kocijančiča in Pelkota, s samo desetimi rokometaši. Žal se je to odražalo na igrišču in morali smo priznati premoč Islandiji. Fante je potrebno pohvaliti za borbene predstave. Vsem želim uspešne sezone v njihovih klubih."


OLIMPIJSKI FESTIVAL EVROPSKE MLADINE


Sobota, 27. julija, ob 15.30:

SLOVENIJA : ISLANDIJA 17:24 (8:8)
Slovenija: Mlivić 6, Galina 3, Janc 2, Škrinjar 1, Gliha 1, Gregorič 1, Kocijančič 1, Muminović 1, Vidmar 1.