25. 8. 2019

Trebanjci osvojili Memorial Boga Doberška

Rokometaši Trima Trebnjega so na Memorialu Boga Doberška z visoko zmago proti mariborskemu Braniku (28:16), osvojili pripravljalni turnir v Dobovi. Do prve tekme v novi sezoni Lige NLB nas loči še slaba dva tedna, nad samo predstavo pa je bil zadovoljen tudi kapetan Uroš Udovič.

Trebanjski rokometaši so v Dobovi odigrali dve pripravljalni srečanji na novo sezono. Na Memorialu Boga Doberška sta poleg domače ekipe nastopali še hrvaška Dubrava Zagreb in Maribor Branik.

V polfinalnem dvoboju se je moštvo Ivana Vajdla udarilo z domačinom iz Dobove. Slednja je trebanjski ekipi za ovratnik dihala vseh šestdeset minut srečanja, a na koncu bila primorana priznati premoč zasedbi iz Trebnjega z rezultatom 23:24. V finalu je bilo po drugem polfinalnem obračunu jasno, da se bo Trimo pomeril z Mariborom. Slednji je tekmo začel zelo dobro ter na uvodu povedel z 0:5. V nadaljevanju je igra vendarle stekla in tako so Trebanjci na krilih odlično razpoloženih vratarjev (Brana, Tomić) prišli do višje prednosti. Kasneje so se fantje tudi sprostili v napadu, zato je tekma zasluženo pripadla Trimu z 28:16.

S sedmimi zadetki se je izkazal Anže Dobovičnik, medtem ko si je Dino Hamidović z dobro predstavo priigral naziv MVP. Trebanjce v sredo čaka še zadnja pripravljalna tekma pred prvim krogom Lige NLB, in sicer v trebanjski športni dvorani gostuje SVIŠ iz Ivančne Gorice.

Uroš Udovič, kapetan RK Trimo Trebnje: "S turnirjem moramo biti zadovoljni. Predvsem me veseli to, da vsako tekmo popravimo kakšno od napak, ki se nam je pojavljala prejšnjo tekmo. Sedaj imamo še 14 dni, da se med sabo ujamemo, saj imamo v igri še veliko napak in rezerv. Zavedamo se, da tekma v finalu ni bila realna in da smo Maribor dobili na “slab trenutek”. Na nas je, da že v ponedeljek na treningu zopet damo vse od sebe in dvigujemo svoj nivo igre. Hvala tudi vsem navijačem, ki so bili z nami v Dobovi."

MEMORIAL BOGA DOBERŠKA (Dobova)

MRD Dobova – RK Trimo Trebnje 23:24

RK Trimo Trebnje – RK Maribor Branik 28:16
RK Trimo Trebnje: Tomić 9 obramb, Brana 5 obramb, Gaberc; Udovič 1, Horžen 1, Redek, Sašek 2, Cirar 5 (2), Dobovičnik 7, Didovič 3, Grbić 1, Kmet, Hamidović 5, Seferović, Kotar 1, Rašo 1, Šešić, Višček.