5. 10. 2019

Ribničani pred zahtevno nalogo v Minsku

Rokometaši Rika Ribnice in beloruskega SKA Minska so se na prvi tekmi drugega kroga evropskega pokala EHF danes v Ribnici razšli z neodločenim izidom 33:33 (15:13).

Zasedba iz dežele suhe robe je v prvem krogu evropskega pokala EHF zanesljivo opravila z estonsko zasedbo Pölva Serviti, v današnji prvi tekmi drugega kroga pa po hudem boju remizirala s favoriziranim in zelo izkušenim moštvom iz beloruske prestolnice.


Varovanci domačega trenerja Damjana Škaperja so v obračunu z drugo najmočnejšo belorusko rokometno zasedbo prikazali toplo-hladno predstavo. Na trenutke so igrali sijajno, predvsem v začetku drugega polčasa, ko so si priigrali štiri gole prednosti (18:14 in 19:15), nato pa popustili in tekmecu dopustili, da so jih v 42. minuti ujeli (22:22).


V izenačenem nadaljevanju so ribniški rokometaši imeli priložnost za zmago, a so naredili preveč napak. SKA Minsk je bil bolj ali manj vseskozi v rahli prednosti, da pa zmaga ni odšla v vzhodni del Evrope, je poskrbel Miha Tomšič, ki je 16 sekund pred koncem izenačil na 33:33.


V slovenski ekipi je bil najbolj učinkovit Jan Pucelj, ki je dosegel kar 11 golov, Tilen Strmljan in Gašper Horvat sta prispevala po štiri zadetke. Povratna tekma bo v nedeljo, 13. oktobra, v Minsku.