14. 10. 2019

Novomeščani z dvema točkama z gostovanja

Rokometaši novomeške Krke so na tekmi 6. kroga Lige NLB gostovali v Slovenj Gradcu, od koder pa se vračajo s polnim izkupičkom (31:23), ki jih je odlepil od dna lestvice. 

LIGA NLB, 6. KROG

Sreda, 9. oktobra:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK GORENJE VELENJE 33:21 (15:10)


Igralec tekme: Gal Marguč (RK Celje Pivovarna Laško)

Izbranci domačega trenerja Tomaža Ocvirka so takoj zagospodarili na parketu in zadeve postavili na pravo mesto. V vseh elementih igre so bili za razred boljši od Velenjčanov, ki so pred današnjo tekmo napovedovali izenačen boj. A že uvodne minute so pokazale, da so Celjani boljši in močnejši, v vseh elementih igre so zasenčili tekmece na nasprotni strani igrišča in jim že po trinajstih minutah igre ušli na tri gole (6:3). Velenjska minuta odmora ni porušila ritma Celjanov, tudi v nadaljevanju so bili "nedotakljivi" in na krilih sijajnih obramb vratarja Klemena Ferlina in strelsko razpoloženega krilnega igralca Gala Marguča v 25. minuti povedli za šest golov (12:6), na veliki odmor pa odšli s prednostjo petih zadetkov (15:10). Celjani so si že v 39. minuti priigrali devet golov prednosti (21:12) in razrešili vse dvome o zmagi proti izjemno nerazpoloženim tekmecem iz Velenja. V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Marguč z osmimi goli, v velenjski pa je David Miklavčič dosegel pet zadetkov.

Klemen Ferlin, vratar RK Celje Pivovarna Laško: “Nismo pričakovali tako suverene zmage, a pokazal se je naš odnos, velika borbenost in želja vsakega posameznika, da prikaže tisto najbolje kar zna. To nam je uspelo, hkrati pa nam je to pokazatelj kako se lotiti naslednjih tekem. Vsi, ki so vsi vstopili, so dali svoj prispevek k zmagi, delali smo malo napak in to je ključ do zmag, kot je bila današnja.”

Matic Verdinek, igralec RK Gorenje Velenje: “Tekme nismo začeli na pravi način, bili smo počasni, izgubljali žoge in nismo igrali hitre igre, kot jo znamo. Premalo smo izkoriščali krila, protinapade, v obrambi nismo bili na dovolj visokem nivoju, prav tako smo grešili v napadu, Celjani so se na nas dobro pripravili, vse to kaznovali in zasluženo visoko zmagali.”

Sreda, 9. oktobra:
RD RIKO RIBNICA : RD KOPER 31:27 (18:10)


Igralec tekme: Nebojša Bojić (RD Riko Ribnica)

Ribničani so dosegli šesto zmago in na vrhu prvenstvene lestvice ujeli Celjane, ki imajo prav tako 100-odstotni izkupiček v dosedanjem delu državnega prvenstva. Varovanci domačega trenerja so temelje za zmago postavili v prvem polčasu. V tem delu tekme so povsem zasenčili Primorce in prvo polovico tekme zaključili z vodstvom osmih golov (18:10). V drugem polčasu so Ribničani malce "stopili na žogo", a brez težav premagali Koprčane. V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Uroš Knavs z enajstimi, v poraženi pa Tilen Sokolič s šestimi goli.

Nebojša Bojić, vratar RD Riko Ribnica: "Tekmo smo super začeli in Koper v prvem polčasu nadigrali v vseh segmentih igre. Drugi počas smo začeli malo bolj ležerno, preglavice nam je povzročala tudi globoka koprska obramba. V nadaljevanju moramo popraviti standardne padce v igri, saj z njimi kljub zmagi pokvarimo vtis."

Matevž Žagar, igralec RD Koper: "Začeli smo slabo. Nismo se držali dogovora, ki smo se ga zmenili v garderobi, izgubljali smo žoge, v obrambi nismo igrali dovolj agresivno. Ribnica je to izkoristila in enostavno jih nismo mogli več ujeti."

Petek, 11. oktobra:
RK TRIMO TREBNJE : RD URBANSCAPE LOKA 28:23 (14:13)


Igralec tekme: Aleksandar Tomić (RK Trimo Trebnje)

Izbranci domačega trenerja Ivana Vajdla so sijajno odprli dvoboj in v 12. minuti povedli z 8:3. V nadaljevanju so se prebudili tudi Škofjeločani, po golu Tineta Gartnerja pa so šest minut kasneje povsem zadihali za ovratnik Dolenjcem (9:8). Do konca prvega polčasa se je odvijal izenačen boj, na začetku drugega pa so Škofjeločani po golu Žana Grojzdeka povedli s 15:14. Do 43. minute sta bila tekmeca povsem poravnana, nato pa so na domačem parketu znova zagospodarili Trebanjci in v 50. minuti povedli za pet golov (24:19) ter z odločno igro končali današnji obračun. V trebanjski ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Dino Hamidović s sedmimi, v škofjeloški pa Grega Jamnik s šestimi goli.

Aleksandar Tomić, igralec RK Trimo Trebnje: “Za nami je zelo težka tekma, a tudi pomembna zmaga. Končno smo pokazali pravi obraz in odpravili napake s prejšnjih tekem. Zdaj nas čaka zares težko gostovanje v Novem mestu, saj njihov položaj na lestvici čisto nič ne pomeni.” 

Aleksandar Atanasov, igralec RD Urbanscape Loke: “Končali smo težko tekmo v Trebnjem, kjer je domačin kaznoval vsako našo napako. Zapravili smo veliko priložnosti in izgubili kar nekaj žog, a zdaj gremo novim zmagam naproti.” 

Sobota, 12. oktobra:
RD BUTAN PLIN IZOLA : MRD DOBOVA 27:30 (15:13)


Igralec tekme: Marko Sintič (MRD Dobova)

Zasedba iz Posavja nadaljuje s sijajnimi predstavami v državnem prvenstvu. Na Obali je dosegla že četrto zmago in je na visokem četrtem mestu prvenstvene letvice, medtem ko ekipa iz Izole ostaja v spodnjem delu razpredelnice s tremi točkami. Domači rokometaši so v prvem polčasu nekajkrat vodili za tri gole, v nadaljevanju pa se je odvijal izenačen boj. Do 50. minute je bila tekma povsem odprta (25:25), v prelomnih trenutkih dvoboja so na parketu zagospodarili gosti in v 55. minuti povedli z 28:25 in prednost zadržali do konca. V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Vladan Lončar z desetimi goli, v poraženi pa neuničljivi Matjaž Brumen s sedmimi zadetki.

Nikola Kojić, pomočnik trenerja RD Butan plin Izola: “V prvem delu smo odigrali dobro, a v nadaljevanju popustili. V obrambi smo idigrali slabo, posledično tudi napad ni stekel. Prepričan sem, da so nihanja v igri posledica mladosti in neizkušenosti. Prepričan sem, da lahko v nadaljevanju sezone srečanje odigramo brez črnih minut.”

Benjamin Teraš, trener MRD Dobove: "Zelo sem vesel te zmage, saj smo vedeli, kam prihajamo. Srečanja nismo začeli najbolje, a smo v nadaljevanju zaigrali bolje. Liga je zelo izenačena in nepredvidljiva, zato je vsaka točka na gostovanju pomembna. Mi smo osvojili dve in se obdržali na vrhu lestvice. Izoli želim vse najboljše v nadaljevanju, ob enem moram pohvaliti izjemno publiko, kakršno bi si želeli povsod po Sloveniji.”

Sobota, 12. oktobra:
RK SLOVENJ GRADEC 2011 : MRK KRKA 23:31 (10:13)


Igralec tekme: Žiga Urbič (MRK Krka)

Dolenjci so od prve minute imeli škarje in platno v svojih rokah in bili vselej za korak pred nerazpoloženimi domačimi rokometaši. Že po petnajstih minutah igre so vodili s šestimi goli (8:2). V nadaljevanju so malenkostno popustili in na veliki odmor odšli s prednostjo treh golov (13:10), v drugi polovici tekme pa znova prevzeli pobudo in zanesljivo zmagali. V novomeški ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Andraž Kete z desetimi, v domači pa sta Rok Cvetko in Aleksandar Glendža dosegla po šest zadetkov.

Sebastjan Sovič, trener RK Slovenj Gradca: “Čestitke Krki za izredno dobro predstavo in zasluženo zmago. Čestitam tudi Krkinemu vratarju Žigi Urbiču.. Težko najdem besede, da bi opisal današnjo tekmo. Enostavno nam je šlo vse narobe že od prve minute, nikakor nismo zadeli stoodstotnih strelov, čeprav po mojem mnenju nismo odigrali slabo, vsaj kar se prvega polčasa tiče. V drugem polčasu smo nekako izgubili upanje, saj so fantje popustili v obrambi, kar pa me izredno žalosti. Gostje so tako naredili še večjo razliko, mi pa se nismo uspeli vrniti v igro. Potrebno je trenirati in upati, da le pride tisti dan, ko bomo tudi mi slavili."

Roman Zarabec, trener MRK Krka: ”Danes se je zopet pokazalo, kako je Liga NLB izenačena, saj vsak lahko premaga vsakega. Pomembna je tudi dnevna forma in razpoloženje celotne ekipe. Mi smo nekaj zadnjih tekem izgubili, zato je bila danes prisotna velika želja po zmagi. Zelo sem vesel za fante, ki vsak dan trdo trenirajo. Iz srca jim čestitam, hkrati pa vse pohvale za domačine, ki igrajo zelo všečen rokomet in verjamem, da bodo tudi oni še dočakali zmago."

Sreda, 30. oktobra:
RK JERUZALEM ORMOŽ : RK MARIBOR BRANIK