26. 11. 2019

Celjani doma visoko porazili novince

Z visoko zmago Celja Pivovarne Laško se v sredo začelo 12. krog Lige NLB. Slovenski prvaki so bili od gostov iz Izole boljši z 39:19. Preostale tekme sledijo konec tedna. Petkov obračun Velenjčanov in Škofjeločanov (19.15) bo v živo prenašal Sportklub 1.

LIGA NLB, 12. KROG:

Sreda, 27. novembra, ob 18.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD BUTAN PLIN IZOLA 39:19 (19:9)
Novak 7 (1), Horžen in Rakita po 6; Novak in Nikolić 4.


Igralec tekme: Miljan Vujović (RK Celje Pivovarna Laško)

Uvodni obračun kroga med rokometaši iz Celja Pivovarne Laško in Butan plina Izole v Zlatorogu se je pričakovano končal z zmago gostiteljev, ki še naprej "brezmadežno" nastopajo na prvoligaški sceni in so s 100-odsotnim izkupičkom zanesljivo na prvem mestu. Primorci so doživeli deseti poraz in so na zadnjem mestu, za najbližjimi tekmeci iz Maribora in Slovenj Gradca pa zaostajajo tri točke.
Izbranci domačega trenerja Tomaža Ocvirka so od prve do zadnje minute imeli vajeti igre v svojih rokah. Tekmo so odprli s 5:0, v nadaljevanju pa zanesljivo mleli tekmece z Obale in privarčevali nekaj moči za veliko pomembnejši nedeljski obračun Lige prvakov v gosteh z norveškim Elverumom, kjer bi si v primeru zmage na zadnji mednarodni tekmi v tem koledarskem letu bržkone že zagotovili nastop v osmini finala.
Celjani so si že na polovici tekme priigrali vodstvo z 19:9, v nadaljevanju pa so podvojili svojo prednost. V 51. minuti so povišali na 34:14, najvišje vodstvo pa so si priigrali v 56. minuti (38:15).
Celjska ekipa bo v prihodnje krogu gostovala v Dobovi, izolska pa bo gostila ormoški Jeruzalem. Obe tekmi bosta v soboto, 7. decembra

IZJAVI PO TEKMI:

Tim Cokan, rokometaš RK Celje Pivovarna Laško:
"Zelo sem vesel priložnosti, ki sem jo dobil, pomoči in zaupanja trenerjev in soigralcev na igrišču. Ponosen sem, težko je opisati občutke, ko sem prvič zaigral za člansko zasedbo na uradni tekmi. To smo oddelali kot moramo, vsi, ki smo dobili priložnost smo se trudili in dali svoj maksimum ter dosegli visoko zmago, kar nam nekaterim ob debiju prav tako veliko pomeni."

Luka Logar, vratar RD Butan plin Izola:
"Čestitke Celjanom za zasluženo zmago, dobro igro in korekten pristop. Kvaliteta ni bila vprašljiva niti v enem trenutku, pokazali so, zakaj igrajo Ligo prvakov. Na začetku smo še uspeli držati razliko na nekaj zadetkih, kasneje se nam je poznalo, da brez nekaj igralcev, ki so manjkali, ne moremo držati koraka. Nismo niti vajeni tempa, saj smo imeli v nedeljo tekmo, je pa dejstvo, da mi nujno potrebujemo točke in jasno je, da jih moramo iskati na drugih tekmah."



Petek, 29. novembra, ob 19.15:
RK GORENJE VELENJE : RD URBANSCAPE LOKA (prenos na Sportklub 1)

IZJAVI PRED TEKMO:

Tadej Mazej, rokometaš RK Gorenje Velenje:
"V petek nas po uspešnem vikendu ponovno čaka težka tekma v državnem prvenstvu. Z ekipo smo že vsemi mislimi osredotočeni na Urbanscape Loko, saj vemo, da nas čaka težak nasprotnik, ekipa, ki nas je v tej sezoni že premagala. Moramo biti pozorni na hitro igro tekmecev in obračun začeti trdno in ostro v obrambi ter s tem narediti čim več prekinitev. Vsekakor pričakujem napeto tekmo. Upam in verjamem, da bosta zmaga in novi dve točki ostali v Velenju."

Robert Beguš, trener RD Urbanscape Loka:
“Gorenje Velenje je ekipa, s katero smo se v zadnjem letu največkrat pomerili. Pred kratkim so se tekmeci uvrstili v skupinski del Pokala EHF, za kar jim čestitam. Igrajo zelo neugodno obrambno postavitev, iz katere sledijo hitri prehodi v napad, s čimer dosegajo veliko golov. Morali bomo zmanjšati število napak na minimum, odigrati čvrsto v obrambi, vratarji pa imeti učinek podoben tistemu iz prve tekme.”

Ob 20.00:
RK MARIBOR BRANIK : MRK KRKA

IZJAVI PRED TEKMO:

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik:
"Vzdušje v ekipi je dobro. Fantje so začeli verjeti v naše delo na treningih, na katerih dobro vadimo. Medtem pa, s tem grem sicer že sam sebi na živce, nam težave predstavljajo številne odsotnosti. V šali lahko rečem, da nas je bilo malo, zdaj pa nas je še manj. Še vedno imamo veliko težav s poškodbami, ampak dali bomo vse od sebe, da petkovo tekmo s Krko dobimo. Če se je letošnja sezona na tekmi s Krko začela slabo, naj se v petek začne uspešen niz Maribora."

Dino Rašo, rokometaš MRK Krka:
"Ta petek odhajamo na gostovanje v štajersko prestolnico. Pričakujemo napet in izenačen obračun. Priprave na ekipo Maribora so se že začele. Vemo, da smo sposobni domov prinesti nov par točk. Kljub dolgi poti mislim, da se na tekmo splača priti. Bodi naš osmi igralec tudi v Mariboru in nam pomagaj do novih dveh točk."

Sobota, 30. novembra, ob 19.00:
RD RIKO RIBNICA : RK SLOVENJ GRADEC 2011

IZJAVI PRED TEKMO:

Damjan Škaper, trener RD Riko Ribnice:
"Na prvi tekmi je bila za nas ekipa Slovenj Gradca v določeni meri neznanka. Korošci igrajo hiter rokomet in premorejo nekaj dobrih posameznikov. Nanje se moramo dobro pripraviti z dobrim prizadevanjem na treningih. Imamo nekaj težav s poškodbami, za katere upam, da jih bomo do sobote sanirali."

Valentino Soldo, vratar RK Slovenj Grade 2011:
"Na zadnji domači tekmi s Celjani smo se dobro borili v obrambi, na začetku še držali priključek, potem pa igra v napadu ni več stekla. Zmanjkala je zbranosti pri zaključnih strelih. S tem smo razbranili vratarja tekmecev, ti pa so to izkoristili, zabili par lahkih golov iz nasprotnih in polnasprotnih napadov ter suvereno zmagali. Mislim, da smo se dobro borili, kar je dobra popotnica za nadaljevanje sezone. Na naslednjo tekmo se podajamo k Riko Ribnici, ki nas je na prvem srečanju premagala za tri zadetke. Mislim, da smo se dobro pripravili na Ribničane. Dali bomo vse od sebe, da osvojimo novi točki v Ligi NLB."

RD KOPER : MRD DOBOVA

IZJAVI PRED TEKMO:

Marko Sintič, rokometaš MRD Dobova:
"V soboto odhajamo na dolgo gostovanje v Koper. Koper je sezono začel malo slabše, sedaj pa kaže iz tekme v tekmo boljše predstave. Gostovanje na Obali je bilo za nas vedno težko, želimo si odigrati dobro tekmo in pridobiti novi dve točki, ki bi za sam razvoj prvenstva pomenili ogromno. Žal nas pestijo v zadnjem času tudi poškodbe, kar bo sigurno otežilo boj za dve točki, vendar verjamem, da bomo odigrali dobro tekmo. Pričakujem zelo izenačeno tekmo, na kateri bodo zmagovalca odločile malenkosti."

RK JERUZALEM ORMOŽ : RK TRIMO TREBNJE



LESTVICA LIGE NLB:
EKIPA TEKME ZMAGE NEODLOČENO PORAZI DANI : PREJETI ZADETKI RAZLIKA TOČKE
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 12 12 0 0 391 : 253 138 24
2 RD RIKO RIBNICA 11 9 1 1 330 : 300 30 19
3 RK TRIMO TREBNJE 11 7 1 3 301 : 285 16 15
4 RK GORENJE VELENJE 11 7 0 4 319 : 295 24 14
5 MRD DOBOVA 11 7 0 4 338 : 332 6 14
6 RD KOPER 11 4 1 6 303 : 311 -8 9
7 MRK KRKA 11 4 0 7 288 : 310 -22 8
8 RD URBANSCAPE LOKA 10 2 3 5 264 : 293 -29 7
9 RK JERUZALEM ORMOŽ 11 3 1 7 284 : 327 -43 7
10 RK MARIBOR BRANIK 10 3 0 7 257 : 273 -16 6
11 RK SLOVENJ GRADEC 2011 11 3 0 8 304 : 337 -33 6
12 RD BUTAN PLIN IZOLA 12 1 1 10 299 : 362 -63 3