28. 11. 2019

Velenjčani dobili tekmece v Pokalu EHF

Po današnjem žrebu na Dunaju so znani tekmeci velenjskega Gorenja v skupinskem delu rokometnega pokala EHF. Slovenski pokalni prvak bo igral v skupini C, v njej pa so še nemški Magdeburg, francoski Nantes in španski Ademar Leon.

Drugo najmočnejše klubsko tekmovanje na evropskih tleh se bo pričelo 8. februarja prihodnje leto, končalo pa 29. marca. Prve četrtfinalne tekme bodo na sporedu 25. in 26. aprila, povratne pa 2. in 3. maja. Zaključni turnir bo 23. in 24. maja v Berlinu.

V skupini A bodo nastopili nemški Melsungen, danski Bjerringbro-Silkeborg, poljska Gwardia Opole in portugalska Benfica Lizbona, v skupini B nemški Rhein-Neckar Löwen, španska Cuenca, francoski Nimes in danski Holstebro, v skupini D pa francoski Pauc, madžarska Tatabanya, nemški Füchse Berlin in španski Logrono.

Evropska rokometna zveza (EHF) je zasedbo iz Šaleške doline, ki je v drugem krogu pokala EHF izločila Metaloplastiko iz Šabca, v tretjem pa Metalurg iz Skopja, uvrstila v tretji boben. V njem so bili tudi Nimes, Füchse Berlin in Gwardia Opole.

Njeni možni tekmeci iz prvega bobna so bili Pauc, Magdeburg, Rhein-Neckar Löwen in Melsungen, iz drugega Bjerringbro-Silkeborg, Cuenca, Nantes in Tatabanya, iz četrtega pa Holstebro, Ademar Leon, Logrono in Benfica Lizbona.

Janez Gams, direktor RK Gorenje Velenje:
"Težka in zelo atraktivna skupina, s samimi velikimi rokometnimi imeni. Vesel sem, da bomo videli kar nekaj nekdanjih os. Že sedaj vabim navijače, da pridejo pozdravit njih in tudi ostala velika rokometna imena. Tako bomo lahko med drugimi videli tudi Kirila Lazarova v vrstah Nantesa in Manola Cadenasa na klopi Ademar Leona. Zagotovo se bomo borili po najboljših močeh ter skušali jeziti velikane in jim odščipniti tudi kakšno točko. Za naše mlade igralce bodo to zagotovo veliki izzivi, s katerimi bodo pridobili dodatne izkušnje in tudi tako napredovali na svoji športni poti."