30. 1. 2020

Mlakar se poleti seli v Zagreb

Slovenski rokometaš Žiga Mlakar bo poleti zamenjal klubske delodajalce. Postal bo član RK PPD Zagreb, sicer serijskega hrvaškega državnega prvaka, ki nastopa tudi v elitni Ligi prvakov. Sklenil je sodelovanje za dve sezoni.

Mlakar je svojo športno pot začel pod okriljem rokometne šole Toneta Goršiča, od koder so ga kmalu povabili v celjski klub. V sezoni 2014/15 je kot posojen igralec nastopal za mariborski Branik, nato pa se vrnil v mesto ob Savinji, kjer je igral vse do poletja 2018. Za tem se je prvič podal na tuje in okrepil poljsko ekipo Wislo Plock, s katero nastopa tudi med evropsko elito. Poljski podprvaki so na 10 tekmah skupine D zbrali 11 točk in se kot druga najboljša ekipa prebili v kvalifikacije za osmino finala. Tam se bodo 22. in 29. februarja srečali s špansko zasedbo Bidasoa Irun. Slovenski desni zunanji rokometaš je do sedaj tekmecem zabil 31 golov.

Rokometaš, ki bo maja dopolnil 30 let, je sodeloval na zadnjih pripravah za evropsko prvenstvo na Norveškem, Švedskem in v Avstriji, a tja ni odpotoval. Selektor Ljubomir Vranješ ga je namreč postavil za eno izmed dveh rezerv, ki sta morebiten vpoklic čakali v domovini. Do danes je sicer dres z državnim grbom oblekel 26-krat in dosegel 49 golov.

"Zelo sem vesel, da bom športno pot nadaljeval v tako velikem klubu kot je Zagreb. Poznam trenerja, njegov način dela in igre, kar mi je še posebej všeč. V novi sezoni pričakujem obilo dobrih tekem ter da bomo z dobrimi rezultati razveselili navijače kluba, ki si to nedvomno zaslužijo. Poznam tudi že kar nekaj bodočih soigralcev. Z nekaterimi sem že igral, zato upam, da se bom dobro vklopil v moštvo," je za uradno spletno stran zagrebškega kluba dejal Mlakar.