22. 2. 2020

Krimovke do prve točke v drugem delu Lige prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja so v 4. krogu glavnega dela lige prvakinj na Kodeljevem proti romunski Valcei igrale 28:28 (13:12). Naslednja preizkušnja v tem tekmovanju izbranke Uroša Bregarja čaka prihodnjo soboto, ko bodo gostovale pri francoskem Brestu.

Ljubljančanke so tekmo začele opogumljene s predstavama na zadnjih dveh evropskih tekmah proti Brestu in Budućnosti, a tudi s spominom na visok poraz v Romuniji s 16:31. Tokrat je prevladovala pozitivnost z zadnjih obračunov, saj so bile slovenske prvakinje enakovredne in na trenutke celo boljše tekmice od Romunk. Na koncu pa so tudi povsem zasluženo prišle do prve točke v tem delu tekmovanja, ki jih ohranja v boju za četrtfinale. Današnji tekmec ima dva kroga pred koncem na želenem četrtem mestu v skupini 2 dve točki prednosti pred Krimom.

Prvi polčas na Kodeljevem so krimovke odigrale dobro, za razliko od prve medsebojne tekme bile so povsem enakovredne tekmicam, ki so sicer v 16. minuti prvič na tekmi pobegnile za tri gole (7:4), a se domače niso dale. V naslednjih minutah so ne le izničile prednost Valcee, temveč znova prišle tudi do vodstva, ko je za 10:9 zadela Tamara Mavsar.

Po izenačenju na 10:10 pa sta v 28. minuti Valentina Klemenčič in Alja Varagić z zaporednima zadetkoma poskrbeli za dotlej najvišjo prednost Krima (12:10), na glavni odmor so nesle zadetek prednosti ter napovedale zanimiv obračun v drugem polčasu.

Tega so zelo dobro začele in po golih Harme van Kreij, Nataše Ljepoja in Varagićeve pobegnile na 16:12. Kakor so prišle do zajetnejše prednosti, pa so jo domače tudi zapravile.
Štirje zaporedni zadetki gostij so domačega trenerja Uroša Bregarja prisilili k minuti odmora. Ta je pomagala, saj so dvakratne evropske prvakinje ustavile nalet gostij in držale korak z njimi.

Še v 59. minuti je Varagićeva s sedmih metrov izenačila na 27:27, sledila pa je dvominutna izključitev Nine Žabjek. Asma Elghaoui je nato v 60. minuti poskrbela za novo vodstvo Valcee, ki pa je po rdečem kartonu slabe pol minute morala igrati brez Jelene Trifunović.

Julija Snopova je deset sekund pred koncem priborila novo sedemmetrovko Krimu, Varagićeva je tudi to unovčila in poskrbela za točko Krima.

Pri domačih je bila z osmimi goli najboljša Harma van Kreij, Alja Varagić je dala enega manj. Pri Romunkah je sedem zadetkov prispevala Mireya Gonzalez Alvarez.