3. 3. 2020

Drobež ostaja v Velenju

Mladi in perspektivni igralec Gorenja Velenja, Jernej Drobež (195 cm, 2000), bo tudi v prihodnje nosil dres slovenskega pokalnega prvaka. Jernej, otrok velenjskega kluba, je s klubom podaljšal sodelovanje za tri sezone.


Drobež je svojo rokometno pot začel prav v velenjskem klubu, ko se je v sezoni 2011/12 pridružil selekciji mlajših dečkov B. V sezoni 2017/18 je pri svojih 17. letih prvič oblekel dres članske ekipe. Od te sezone naprej je Jernej stalni član članskega moštva, še vedno pa pomaga tudi mladinski zasedbi, ki tudi v tej sezoni meri na sam vrh 1. državne mladinske lige.


Prav tako pa se lahko Jernej pohvali tudi z uspehi v reprezentančnem dresu. Na Olimpijskih igrah mladih leta 2017 na Madžarskem je skupaj z reprezentanco mlajših kadetov osvojil odlično 2. mesto. Leto kasneje je s kadetsko reprezentanco osvojil 9. mesto na evropskem prvenstvu na Hrvaškem, leta 2019 pa, prav tako s kadetsko reprezentanco, osvojil 15. mesto na svetovnem prvenstvu v Skopju.


S podaljšanjem sodelovanja je velenjski klub naredil še dodaten korak v smeri začrtane strategije, ki je usmerjena v pomladitev članskega moštva ter vzpostavitev močnega razvojnega centra za mlade talentirane rokometaše. Vodstvo kluba sedaj nadaljuje s pogovori tudi z ostalimi igralci, ki predstavljajo pomembne člene ekipe za prihodnje sezone.


Jernej Drobež, rokometaš Gorenja Velenja:

"Vesel sem, da smo se dogovorili za podaljšanje pogodbe. V ekipi se počutim odlično, vzdušje je super kar se vidi tudi na terenu, kjer se res borimo en za drugega. Verjamem, da bomo skupaj spisali še marsikatero lepo zgodbo."


Janez Gams, direktor Gorenja Velenja:

"Jernej je v zadnjih sezonah naredil velik korak naprej v svojem razvoju. V igri članske ekipe je pomemben člen in nanj v prihodnje resno računamo. Prepričan sem, da bo z nadaljnjim dobrim delom še dodatno napredoval. Njegove dobre igre in konstanten razvoj so dokaz, da v mlajših selekcijah kluba delamo dobro. Tudi v prihodnje bomo velik poudarek namenili razvoju in postopni vključitvi ostalih mlajših igralcev. Verjamem, da bo v prihodnje še mnogo domačim igralcem uspela uveljavitev v članski ekipi."