6. 3. 2020

Srbska reprezentančna vratarka četrta okrepitev Krimovk

Srbska reprezentančna vratarka Jovana Risović je nova okrepitev Krima Mercatorja za prihodnjo sezono. Trenutna članica Podravke Vegete, kjer se bori za polfinale EHF pokala, je tako četrta okrepitev serijskih slovenskih državnih prvakinj.

Risovićeva, ki je leta 2012 postala najboljša vratarka na mladinskem svetovnem prvenstvu, ima za seboj že precej pestro kariero. Po srbskih klubih Nova Pazova in Kragujevac se je podala v danski Randers, s katerim je v sezoni 2016/17 osvojila dansko prvenstvo. V naslednji sezoni se je preselila v madžarski Kecskemeti, zadnji dve leti pa je prva vratarka hrvaške Podravke.

Prva srbska reprezentančna vratarka je po Maji Svetik, Francozinji Oceane Sercien-Ugolin in Brazilki Samari Vieira že četrta okrepitev Krim Mercatorja, ki bo spet močno zastopan tudi na mednarodnih reprezentančnih tekmovanjih. Srbija se bo namreč preizkusila v kvalifikacijah za olimpijske igre, kamor sta Francija in Brazilija že uvrščeni.

Jovana Risović, nova okrepitev Krima Mercatorja:
"Prihod v Krim Mercator je zame velika čast in zadovoljstvo. Veliko vrhunskih rokometašic je bilo del tega kluba, ki je že dolga leta stalnica v evropski Ligi prvakinj. Mislim, da je zame in mojo kariero to velik korak. Vem, da je delo v temu klubu zares odlično in veselim se ponovnega sodelovanja s trenerko vratark Branko Jovanović."