6. 3. 2020

Krimovke zaključujejo nastope v Ligi prvakinj

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je sklepno dejanje 25. zaporedne sezone v najmočnejšemu rokometnemu klubskemu tekmovanju, Delo EHF Ligi prvakinj. Na Kodeljevem bodo Tigrice glavni del tega tekmovanja sklenile v soboto, 7. marca, ob 19.00, z dvobojem proti črnogorski Budućnosti.

Petič zapored so ljubljanske rokometašice napredovale med dvanajst najmočnejših ekip in kljub mladosti trkale tudi proti četrtfinalu. Nevarno so zapretile tudi na gostovanju pri črnogorski Budućnosti, ki je pred zadnjo tekmo "zacementirana" na tretjem mestu. Zadnji dvoboj lahko obe ekipi tako odigrata brez rezultatskega pritiska.

Črnogorska zasedba vsako sezono napada zaključni turnir najboljše četverice. Glavna protagonistka je desnokrilna igralka Jovanka Radičević, ki je z 91 zadetki najboljša strelka tekmovanja in ima pred najbližjimi zasledovalkami kar 14 zadetkov prednosti. Pri Krimovkah s 55 zadetki visoko osmo mesto drži Alja Varagić.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
"Zadnje gostovanje zagotovo ni bilo uspešno, a izgovorov ne smemo iskati v dolgi poti. V napadu smo dvajsetkrat izgubili žogo, kar je moj neslaven rekord. Igralke Bresta so zato brez težav zadevale iz protinapadov. Naša naloga proti Budućnosti je, da zelo popravimo naš vtis. Budućnost ima številne odlične igralke, ki jim bomo poizkusili povzročiti čimveč težav. Po mojem mnenju je motor njihove ekipe Milena Raičević, ki se je proti Györu poškodovala, zaradi česar je Budućnost tisto tekmo izgubila. Naša glavna naloga je dvigniti obrambo in pred domačimi navijači dokazati, da znamo igrati in izvleči dober rezultat."

Alja Varagić, desna zunanja igralka Krima Mercatorja:
"V Brestu nismo bile na nivoju ne v napadu, ne v obrambi. Petnajst minut smo se držale dogovorov, potem pa popustile in Brest je s svojo močjo tekmo odpeljal po svoje. Proti Budućnosti se bomo potrudile, da znova pokažemo igro, ki jo znamo igrati. Rada bi povabila vse navijače, da nas pridejo podpreti, mi pa se bomo potrudile, da pozitivno zaključimo tekmo in evropsko sezono."

LIGE PRVAKINJ, SKUPINA II, 6. KROG:

Sobota, 7. marec, ob 19.00 (Dvorana Kodeljevo):
RK KRIM MERCATOR : BUDUĆNOST