31. 3. 2020

Aleks Kavčič ostaja v Velenju do poletja 2022

Aleks Kavčič se je ekipi črno-rumenih pridružil pred sezono 2018/19 in vse od takrat predstavlja enega ključnih motorjev velenjskega moštva. Z rokometnim klubom Gorenje Velenje je 23-letni Škofjeločan nadgradil veljavno sodelovanje in tako ostaja v Šaleški dolini vsaj do konca sezone 2021/22.

Kavčič (187 cm, 1996) je v minuli sezoni zbral 43 nastopov za člansko ekipo Gorenja Velenja in dosegel 211 zadetkov. S tem dosežkom je zasedel 8. mesto na lestvici strelcev Lige NLB. V letošnji – predčasno končani – sezoni pa je zbral 129 zadetkov na 33 srečanjih.

Preden je vstopil v vrste velenjskih os je Kavčič celotno športno pot preživel pri prvoligašu iz Škofje Loke, za katerega je uspešno nastopal v vseh selekcijah. 23-letni rokometaš je bil že v mlajših letih standardni član reprezentančnih selekcij. S kadetsko izbrano vrsto je osvojil kar tri medalje – dve zlati (2013 na evropskem olimpijskem festivalu mladih na Nizozemskem, 2014 pa na olimpijskih igrah mladih v kitajskem Nandžingu) ter srebrno (na svetovnem prvenstvu leta 2015 v ruskem Jekaterinburgu).

Pred Aleksom so pogodbo z RK Gorenje Velenje že podaljšali kapetan David Miklavič, Matic Verdinek ter Jernej Drobež.

Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja:

"Vesel sem, da ostajam v Velenju, saj se tukaj odlično počutim. Imamo dober igralski kader, prav tako se z igralci odlično razumemo. Ne čutim potrebe, da bi naredil kakšno stopnico naprej ali nazaj, saj mislim, da ima naša ekipa še veliko potenciala. Kako bo pa naslednji dve sezoni bomo pa videli. Nekaj sprememb bo naslednje leto, ampak mi se bomo prilagodili, kot smo se tudi v letošnji sezoni in verjamem, da bodo tudi rezultati prišli."

Janez Gams, direktor Gorenja Velenja:

"V teh nelagodnih in zaskrbljujočih časih, bi radi vsem našim zvestim navijačem sporočiti dobro novico in jim vsaj malo polepšati vsakdan, ki ga, upam, preživljajo v zavetju svojega doma. Aleks je v zadnjih dveh sezonah motor naše ekipe. Skupaj z njo je v tem času naredil velik napredek. Zato smo vsi skupaj zelo veseli, da ga bomo še najmanj dve sezoni spremljali v črno – rumenem dresu."