9. 4. 2020

Tekmovanja mladih zaključena, državni prvaki ne bodo določeni

Združenje rokometnih klubov tekmovanja mladih je na korespondenčni seji odločilo, da se zaradi koronavirusa predčasno zaključijo vsa državna prvenstva mlajših starostnih kategorij. Ob tem državni prvaki ne bodo določeni, za prehajanje med ligami znotraj kategorij pred sezono 2020/21 pa obvelja razvrstitev z 12. marca 2020.

Nekaj tekmovanj mlajših starostnih selekcij bo v prihodnji sezoni doživelo razširitev. Prva liga za mladince bo v prihodnjih dveh sezonah štela 14 klubov, pri čemer se bo po koncu sezone 2020/21 izvedla analiza učinkovitosti širitve tekmovanja, predsedstvo RZS pa bo ocenilo ali je potrebno število sodelujočih ekip ponovno zmanjšati. Medtem bodo v drugi ligi za mladince ekipe sprva razdeljene na vzhodno in zahodno skupino. Najboljše tri iz vsake skupine prvega dela se bodo borile v skupini za prvaka, od koder bosta med prvoligaše napredovali najboljši moštvi.

Širitev bosta doživeli tudi prva liga za mladinke in kadetinje. Prva bo po novem štela osem, slednja pa 12 ekip.