10. 4. 2020

Nova športna spletna oddaja: ŠPORT MED ŠTIRIMI STENAMI

Zaradi svetovne pandemije, povezane z virusom Covid-19, se je večina sveta ustavila tako rekoč “čez noč”.

Šport pri tem ni bil nobena izjema. In del tega nenavadnega stanja so tudi slovenski športniki ter z njimi preostali s športom povezani deležniki.

Zato se je porodila ideja o redni tedenski spletni oddaji, imenovani Šport za štirimi stenami, ki jo bo za Zavarovalnico Generali z njenimi glavnimi sponzoriranci – Olimpijskim komitejem SlovenijeSmučarsko zvezo SlovenijeKošarkarsko zvezo Slovenije in Rokometno zvezo Slovenije – pripravljala agencija Sportanzo.

Prva spletna oddaja Šport za štirimi stenami bo na sporedu v nedeljo, 12. aprila, ob 20.15, najprej pa jo boste lahko spremljali na Facebook strani Zavarovalnice Generali in sodelujočih športnih organizacij (OKS, SZS, KZS, RZS), kasneje pa si bo tako posnetek celotne oddaje ali izjav posameznih gostov (“highlights”) mogoče ogledati na vseh spletnih platformah sodelujočih v projektu.

NA KATERIH FACEBOOK PROFILIH SI BO ODDAJO MOGOČE OGLEDATI?

GOSTJE PRVE ODDAJE, KI JO BO KOT MODERATOR VODIL ALJAŽ MOČNIK, BODO:

• MAJA MIHALINEC, atletinja – šprinterka (OKS)
  • KLEMEN PREPELIČ, košarkar, Joventut Badalona (KZS)
  • ŠTEFAN HADALIN, alpski smučar (SZS)
  • BLAŽ JANC, rokometaš, PGE Viva Kielce, od sezone 2020/21 dalje Barcelona (RZS)

Nosilna tema prve oddaje bodo izzivi, ki jih športnikom različnih disciplin predstavlja dejstvo, da morajo tudi oni ostati doma.

Namerno smo se sicer odločili usmeriti predvsem v reševanje novonastalih izzivov ter pogledu v prihodnost. Z domiselnimi ter praktičnimi idejami za vse v teh za življenje in šport težkih časih opolnomočenja in optimizma željnih posameznikov.

Menimo namreč, da na stanje, kakršno je, vplivati ni mogoče, zato bo naše izhodišče realnost, v kateri smo se znašli. A ne kot “črna luknja”, ampak kot priložnost za nov začetek, drugačne, domiselne pristope.

Šport in športniki so vselej bili in bodo lahko zgled mnogim. Če bomo z oddajo uspeli vsaj za kanček izboljšati športni jutri, bomo z doseženim vsekakor zadovoljni, trudili pa se bomo biti zares sodobni, drugačni ter optimistični.

V naslednjih dveh oddajah, ki jih skupaj z Zavarovalnico Generali in partnerji v Sportanzu že snujejo, se bodo najprej lotili pomena športnih psihologov pri sodelovanju s športniki v teh nenavadnih časih (nedelja, 19. april), v tretji oddaji pa pripravljamo pogovor s trenerji iz različnih športnih disciplin (nedelja, 26. april).