20. 4. 2020

Po Gajiću v novega francoskega prvoligaša tudi Žabić

Novi francoski prvoligaš Limoges bo imel v novi sezoni slovenski pridih. Potem ko je z njim pred tedni sodelovanje že sklenil Dragan Gajić, je po njegovih stopinjah stopil še Igor Žabić (201 cm, 1992). Reprezentančni krožni napadalec bo za klub iz osrčja Francije nastopal vsaj do poletja 2022.

Žabić je športno pot začel v Celju. V sezoni 2014/15 je bil član Maribora, za tem pa se podal preko slovenskih meja. Bl je član poljskega Wroclawa, madžarskega Oroshazija in portugalskega Sportinga. Zadnje tri sezone je znova odigral na Poljskem, kjer je z Wislo prav tolikokrat postal tamkajšnji državni ter dvakrat pokalni podprvak. V vseh treh sezonah je njene barve branil tudi v elitni ligi prvakov. red prekinitvijo tekmovanj se je z njo iz skupine D dokopal v osmino finala, kjer poljskega predstavnika čaka madžarski Veszprem. 

Za člansko reprezentanco je 27-letni rokometaš vpisal 34 nastopov in dosegel 46 zadetkov. V njenem dresu je igral tudi na zadnjem evropskem prvenstvu, na katerem je Slovenija zasedla četrto mesto.