27. 5. 2020

Mariborske rokometaše bo vodil Siniša Markota

Vodstvo RK Maribor Branik se pospešeno pripravlja na sezono 2020/21, v kateri bo v dvorani Tabor zavel svež veter. Vijoličaste bo v novi sezoni vodil stari znanec Lige NLB, Siniša Markota.

51-letni hrvaški strokovnjak je v Slovenijo prišel leta 2016. Najprej je uspešno vodil Urbanscape Loko in jo popeljal do visokega petega mesta, nato pa se preselil k Ribničanom. Tudi na Dolenjskem je pustil svoj pečat in ekipo v sezoni 2017/18 popeljal do drugega mesta. Po slovesu od suhorobarjev je v zadnji sezoni deloval v Avstriji pri Ferlachu in navdušil tudi tam. V sicer predčasno končani sezoni se je njegova ekipa razveselila zgodovinskega uspeha. Avstrijski klub se je s četrtim mestom prebil v evropska tekmovanja, Markota pa si je prislužil laskavi naziv trenerja leta.

Markoto sedaj čaka nov izziv v Ligi NLB, kjer bo v prihajajoči sezoni vodil izredno nadarjeno ekipo RK Maribor Branik. Delo z mladimi in talentiranimi igralci zanj ne bo novost, saj je v preteklosti odlično sodeloval s hrvaško rokometno zvezo. Leta 2019 je na svetovnem prvenstvu za rokometaše do 19 let Hrvaško popeljal do 10. mesta.

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik:
"Za prihod v Maribor sem se odločil, ker gre za zdravo okolje. Z Brankom Bedekovičem sem se veliko pogovarjal o ekipi, ki bo mlada, a sem prepričan, da lahko zelo napreduje. Kar se tiče igre,  je pri meni najpomembnejša obramba. Igrali bomo agresivno obrambo in pretili iz hitrih  nasprotnih napadov in pol nasprotnih napadov. Od mladih igralcev vedno zahtevam, da igrajo hitro. Moj cilj v novi sezoni bo, da bomo na vsaki tekmi v igri za zmago in da bom iz vseh igralcev izvlekel njihov maksimum. Če mi bo to uspelo, bomo vsi zadovoljni."