27. 5. 2020

Borut Hren novi predsednik Združenja ženskih rokometnih prvoligašev

Na ponedeljkovi seji Združenja klubov 1. A državne rokometne lige za ženske so klubi izvolili novo vodstvo. Predsednika Francija Miklavčiča, ki je do poteka mandata na tem mestu deloval vse od marca 2012, je nasledil Borut Hren iz Ženskega rokometnega kluba Izola.


"V imenu slovenskih ženskih prvoligašev se iskreno zahvaljujem g. Franciju Miklavčiču za ves trud in čas, ki ga je vložil v delo in razvoj slovenskega ženskega (klubskega) rokometa. Obenem se vsem klubom zahvaljujem za izkazano zaupanje," je uvodoma dejal novi predsednik združenja Borut Hren in dodal: "Ne le pred ženskimi rokometnimi prvoligaši, temveč pred celotnim slovenskim športom je zahtevno obdobje. Zato bo sedaj še toliko bolj pomembno, da še bolj stopimo skupaj in v vseh pogledih skušamo dvigniti raven in ugled ženskega rokometa v Sloveniji. Le s sodelovanjem in skupnim delom nam lahko uspe!"


Ob tem so bili izbrani tudi ostali organi združenja. Skladno s poslovnikom je namestnik predsednika postal Jure Cvetko iz celjskega ŽRK Z'dežele, koordinacijsko skupino pa bodo poleg novega predsednika Hrena tvorili še komisar tekmovanja Goran DebeljakDeni Stibilj iz ŽRK Mlinotest Ajdovščina, Deja Doler Ivanović iz RK Krim Mercator in Jernej Rantah iz RK Zelene doline Žalec.


Predstavniki klubov so na seji potrdili seznam udeležencev 1. ženske lige, ki bo v sezoni 2020/21 štela 11 klubov. Že pred časom so se klubi, potem ko so zaradi epidemije koronavirusa predčasno zaključili sezono, odločili, da bo med elito tudi v naslednji sezoni ostalo vseh 10 klubov, sedaj pa so medse tudi uradno sprejeli prvaka 1. B ženske lige, Rokometni ženski klub Zagorje.


Od zadnje seje v začetku aprila je svoje delo predstavila tudi tedaj ustanovljena Komisija za marketing in promocijo lige. Ta je v tem času dosegla dogovor z medijskim partnerjem (spletni portal ŠD Šport) in uredila vse potrebno za uradnega opremljevalca tekmovanja z žogami (znamka Select). Ob tem je 1. ženska rokometna liga dobila nov logotip, v bližnji prihodnosti pa bosta luč sveta ugledali še posebni strani tekmovanja na družabnih omrežjih. Združenje bo ob tem vsem svojim klubom pred startom sezone 2020/21 zagotovilo ekipno in posamično fotografiranje, z začetkom le-te pa bo v elitnem ženskem tekmovanju v veljavo stopil tudi nov in detajlno določen protokol okoli organizacije tekem.


Novi predsednik je bil pobudnik ustanovitve omenjene posebne komisije za boljši jutri ženskega rokometa. "Kar nekaj dela je bilo v preteklih letih v smeri promocije in razvoja tekmovanja že opravljenega, prepričan pa sem, da bomo s sodelavci to v prihodnosti uspeli še nadgraditi in stopiti stopničko višje. Prvi korak k temu je bilo nedavno formiranje Komisije za marketing in promocijo lige. Ta je pošteno zagrizla v svoje delo in napravila prve, a za ženske klube izredno pomembne korake. Trend izboljšav in novosti bomo skušali stopnjevati iz sezone v sezono," je še dodal Hren, ki vodi komisijo od njega uradnega formiranja pred dobrim mesecem in pol.