28. 5. 2020

Na Obalo se med vratnici vrača Jelovčan

Koprski rokometni prvoligaš je v svoje vrste vrnil še enega igralca, ki je športno pot začel na Obali. Po letih igranja v tujini se v domače mesto vrača vratar Rok Jelovčan (187 cm, 1987). 

Jelovčan je kariero začel v Cimosu, nato pa se je preselil k Svišu. V slovenski ligi je nastopal še za Izolo, Krško, Maribor Branik ter Trimo Trebnje. Kar nekaj sezon je preživel tudi v tujini, kjer je najprej igral v romunski ekipi Energia Targa Jiu, zadnja štiri leta pa se ustalil v Švicipri Mohlinu.

Pred Jelovčanom sta se v Koper že vrnila Tine Poklar in Staš Jovičić, ekipo pa je okrepil tudi najboljši strelec minule sezone Lige NLB Andraž Kete.

Rok Jelovčan, novi vratar RD Koper:
"Zelo sem vesel vrnitve v domači Koper. Z upravo smo se za podpis pogodbe zelo hitro dogovorili. Ekipi in soigralcem želim pomagati s svojimi izkušnjami ter dati na igrišču svoj maksimum pri uresničitvi zastavljenih ciljev. Pričakovanja so zagotovo visoka, zato navijačem sporočam, da se bomo maksimalno borili ter pustili srce na igrišču."

Nejc Poklar, direktor RD Koper:
"Zelo smo zadovoljni, da se je Rok po večletnem igranju v tujini odločil za vrnitev domov. S svojim znanjem ter s svojimi izkušnjami bo zelo pomemben člen pri doseganju skupnih ciljev, ki so lahko tudi zaradi njega sedaj nekoliko višji kot sicer. Veseli smo, da se taki igralci odločajo za sodelovanje z RD Koper ter tako izkažejo zaupanje v naše delo. Začetni kadrovski načrt okrepitve letošnje ekipe s tremi izkušenejšimi igralci ter mladim igralcem z dodano vrednostjo smo tako uspešno ter v celoti izpolnili, sedaj pa se lahko maksimalno fokusiramo tudi na ostala področja. Poudariti moram, da smo v skladu z našimi željami pripeljali domače, kvalitetne ter uveljavljene fante iz Kopra oz. iz primorske regije, ki bodo v vseh pogledih dvignili raven naše ekipe.”