26. 9. 2020

Smonkarjeva rešetala gol Ptuja, Šoberlova zaklenila vrata Zagorja

V soboto so bile v 1. ženski rokometni ligi na sporedu tri tekme 4. kroga. Velenjčanke so po zaslugi Tjaše Smonkar, ki je v zadnjih devetih minutah dosegla pet izmed šestih golov svoje ekipe, ohranile celo kožo proti Ptuju (27.24), vratarka Neja Šoberl pa je z obrambami v zadnjih minutah pomagala Zagorju do uspeha v Kopru (30:29). Zmage so se z odličnim prvim polčasom na gostovanju v Litiji razveselile še Izoljanke.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, 4. KROG:

Sobota, 26. septembra:
ŽRD LITIJA : ŽRK TRGO ABC IZOLA 15:18 (5:12)
Kogovšek 6 (4), Tomc 4; Mujanović 6, Hodžić 4 (1).

IZJAVI PO TEKMI:

Špela Bajc, rokometašica Litije:
"Tekmo smo izgubile v prvem polčasu. Nismo naredile dovolj prekinitev in v napadu dale le pet golov. V drugem polčasu smo zaigrale bolje, a kljub temu nismo uspele nadoknaditi zaostanka iz prvega dela."

Borut Hren, trener Izole:
"Lahko rečem, da sem zadovoljen. Punce so dosledno izpolnjevanje navodila iz analize pred tekmo. Definitivno smo bili danes boljši tekmec. Tekmo je odločila igra v obrambi in obrambe vratarke. Čestitke našim puncam."

ŽRK VELENJE : ŽRK PTUJ 27:24 (11:11)
Smonkar 12 (3), Ferenc 5; Kolenko 10 (2), Kreft 4.

IZJAVI PO TEKMI:

Tjaša Smonkar, rokometašica Velenja:
"Kot smo pričakovale, je za nami težka tekma. Vanjo smo vstopile nezbrano in slabo odigrale prvi polčas. Nadaljevanje je bilo boljše, prikazale smo bolj borbeno igro. Z igro iz prvega dela ne bomo mogle konkurirati ekipam z vrha lestvice, zato želim, da nam je ta tekma lekcija in motivacija za naprej. Zmage sem vesela in vem, da smo si jo danes s puncami zaslužile."

Minea Kolenko, rokometašica Ptuja:
"Tekmo je odločila obramba. Naredile smo preveč napak in zgrešile preveč neoviranih strelov, kar moramo v nadaljevanju popraviti. Vidi se tudi neizkušenost mladih igralk."

ŽURD KOPER : RŽK ZAGORJE 29:30 (16:18)
Škabar 11 (4), Petrinja 6 (2); Nikolič 14 (6), Vrbnjak 5.

IZJAVI PO TEKMI:

Metka Škabar, rokometašica Kopra:
"Borile smo se po naših najboljših močeh, vendar nam je na koncu zmanjkalo malo športne sreče. Žal nam je, da nismo uspele osvojit točk, ki smo si jih močno želele. V prihodnje bo potrebno doseči več zadetkov na lažji način."

Jaša Vrbnjak, rokometašica Zagorja:
"Tekma je bila zelo zahtevna, saj je bilo to naše tretje gostovanje. Nanj smo se podale tudi brez nekaj ključnih igralk. V obrambi smo morale strniti naše vrste, saj je tako napad lažje stekel. Zelo smo vesele te pomembne zmage."

Že odigrano, četrtek, 24. septembra:
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRK Z'DEŽELE 23:20 (7:11)

Prestavljeno:
ŽRK KRKA NOVO MESTO : RK KRIM MERCATOR

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA je prosta.
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke