12. 12. 2020

Krka v zadnji sekundi do zlata vredne točke

V soboto so bile v Ligi NLB na sporedu prve štiri tekme 13. kroga. Najbolj tesno je bilo na obračunu med LL Grosistom Slovanom in novomeško Krko, na katerem je slednja po visokem zaostanku celotno tekmo lovila tekmece in jih ujela sekundo pred koncem z uspešno izvedeno sedemmetrovko za končnih 26:26.

Na primorskem derbiju je bil suveren Koper, ki je Butan plin Izolo ugnal s 24:21. Vlogo favorita sta upravičili tudi zasedbi Celja Pivovarne Laško in Trima Trebnjega. Prva je bila visoko boljša od Ljubljane (39:22), slednja pa od Dobove (27:22).

V soboto bi morala biti na sporedu tudi tekma med Urbanscape Loko in Jeruzalemom Ormožem, a je bila ta prestavljena zaradi širjenja okužbe s koronavirusom v gorenjski ekipi. Že pred tem sta bili zaradi okužb v mariborski in slovenjgraški ekipi prestavljeni dve tekmi.

LIGA NLB, 13. KROG:

Sobota, 12. decembra:
RD LL GROSIST SLOVAN : MRK KRKA 26:26 (14:13) 
Martinović 7, Svečko 5; Irman 9 (6), Kukman (2), Klemenčič in Batagelj po 4.


Igralec tekme: Mark Batagelj (MRK Krka)

Osrednja tekma ekip iz spodnjega dela lestvice se je po hudem boju končala brez zmagovalca. Ljubljanska ekipa je po osvojeni točki napredovala na deseto mesto na lestvici, novomeška po prvem remiju v sezoni ter eni zmagi in osmih porazih ostaja na zadnjem mestu v 14-članski ligi.
V kultni rokometni dvorani na Kodeljevem se je od prve do zadnje minute odvijal negotov boj. Sprva je kazalo na zmago domačih rokometašev, ki so dobre tri minute pred koncem dvoboja po zadetku Davida Svečka povedli s 26:23. Dolenjci se kljub slabemu izhodiščnemu položaju niso predali. Njihov trener Mirko Skoko je zahteval minuto odmora, po golih Jana Irmana, Luke Klemenčiča in Tilna Kukmana pa so gostje uprizorili pravi preobrat in po dolgem času osvojili točko na domači sceni.
V ljubljanski ekipi je bil najbolj učinkovit Patrik Martinović s sedmimi, v dolenjski pa Jan Irman z devetimi goli.
Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Celje Pivovarno Laško, novomeška pa bo gostovala v Slovenj Gradcu. Obe tekmi bosta v soboto, 19. decembra.

IZJAVA PO TEKMI:

Robi Sanković, rokometaš LL Grosista Slovana:
"Žal se na koncu ni izšlo po naših željah. Kljub temu, da smo kontrolirali rezultat skozi celotno tekmo, smo v ključnih trenutkih zgrešili kar nekaj neoviranih priložnosti in pripeljali tekmo v neigotov položaj. To so gosti izkoristili in dosegli točko, ki obema ekipama veliko pomeni v borbi za obstanek. Potrebno bo še veliko dela, da ostanemo v Ligi NLB."

Mirko Skoko, trener Krke:
"Zavedali smo se, da nas čaka težka tekma. Vsi vemo, da je LL Grosist Slovan kakovostna ekipa. Prepričan sem, da bo začel igrati tako kot se od njega pričakuje. Poraz proti Ljubljani doma je bil za nas zelo boleč. Sedaj smo vzeli točko, čeprav sem mnenja, da bi, glede na to, kakšno borbo smo prikazali, lahko tudi obe. Ta točka nam veliko pomeni predvsem z vidika dviga morale in tega, da igralci vidijo, česa so sposobni na igrišču. To je dobra popotnica za naprej, poskušali bomo presenetiti še kakšno ekipo."

MRK LJUBLJANA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 22:39 (10:19)
Stopar 4, Tomšič (1) in Arih po 3; Horžen 7, Šarac in Razgor (3) po 5.


Igralec tekme: Kristjan Horžen (RK Celje Pivovarna Laško)

Državni prvaki iz Celja so resno in odgovorno odigrali uvodno tekmo 13. kroga, končni izid zgovorno priča o tem. V slovenski prestolnici so dosegli enajsto zmago in so edini s 100-odstotnim izkupičkom v Ligi NLB, medtem ko so novinci na prvoligaški sceni še naprej v spodnjem delu razpredelnice z dvema zmagama, enim neodločenim izidom in osmimi porazi.
Izbranci gostujočega trenerja Tomaža Ocvirk so temelje za novo zmago postavili že v prvi polovici tekme. Po učinkovitem uvodu in vodstvu s 7:2 se jim je malce ustavilo, tako da so se jim Ljubljančani približali na dva gola zaostanka (6:8), a nato so Celjani znova odločno pohodili stopalko za plin in se na veliki odmor podali s prednostjo devetih golov (19:10).
Celjani so v drugem polčasu zaigrali še bolj udarno in tik pred koncem tekme povedli s 37:17. V gostujoči ekipi je bil najbolj učinkovit Kristjan Horžen s sedmimi, v domači pa Žiga Stopar s štirimi goli.
Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 16. decembra, gostila velenjsko Gorenje, celjska pa bo v soboto, 19. decembra, gostovala pri LL Grosist Slovanu.

IZJAVI PO TEKMI:

Bojan Čotar, trener Ljubljane: 
"Malce me je zmotila neodločnost pri strelih. Imeli smo 50 strelov, dali pa 22 golov, kar je preveč zgrešenih, kljub dejstvu, da smo igrali proti Celju. Je bil pa vseeno pozitiven vidik te tekme, saj smo v igri z igralcem več napredovali od prejšnjih tekem."

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
"V Ljubljano smo prišli spočiti na tekmo, saj nam je tekma z Zagrebom odpadla. Ta tekma nam je služila kot priprava za Trimo Trebnje, zato sem zahteval od čisto vseh maksimalni pristop. Z odnosom igralcev sem zadovoljen. V drugem polčasu smo ponudili priložnost tudi mladim igralcem, na katere računamo v prihodnji sezoni. Vedeli smo, da Ljubljane ne smemo podcenjevati, saj so njeni igralci v preteklosti že dokazali, da lahko mešajo štrene najboljšim ekipam. Zato pohvale mojim fantom za pristop."

RD BUTAN PLIN IZOLA : RD KOPER 21:24 (9:12)
Miklavec 8 (5) Poberaj 4; Poklar 7 (1), Kete (1) in Zugan po 4.


Igralec tekme: Tine Poklar (RD Koper)

Vedno vroč in razburljiv obalni obračun v Izoli se je končal z zmago rokometašev iz Kopra, ki so zavoljo okužb z novim koronavirusom odigrali svojo prvo tekmo po skoraj enomesečnem premoru. Po četrti zmagi so se utrdili na sredini razpredelnice in imajo tri točke prednosti pred osmoljenci današnje medsebojne tekme.
Izbranci gostujočega trenerja Uroša Rapotca so v prvem polčasu vseskozi imeli prednost od enega do štirih golov, tehtnico pa so na svojo stran dokončno nagnili v začetku druge polovice tekme. V 39. minuti so si po golu Danija Zugana priigrali sedem golov naskoka (18:11). Gostitelji niso vrgli puške v koruzo, do konca so se borili po svojih najboljših močeh in se v 57. minuti približali na tri gole (20:23), bližje pa niso mogli.
V koprski ekipi je bil najbolj učinkovit Tine Poklar s sedmimi goli, v izolski je zadetek več dosegel Vid Miklavec.
Izolska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Mariboru, koprska pa bo gostila Trebanjski Trimo. Obe tekmi bosta v soboto, 19. decembra.

IZJAVI PO TEKMI:

Uroš Rapotec, trener Kopra:
"Po mesecu dni smo znova odigrali tekmo. To je bilo vidno. Obračun smo začeli v krču, nato pa nam je nekako steklo. Zgrešili smo nekaj neoviranih strelov, Butan plin Izola se nam je približala in tekmo skoraj pripeljali do dramatičnega zaključka."

Kristjan Jurič, rokometaš Butana plina Izole:
"Derbi je bil lep, žal pa smo ga mi zaključili kot poraženci. Zgrešili smo precej strelov in v igri napravili veliko napak. Kljub temu mislim, da bili z glavami pri tekmi in da bi si zaslužili vsaj točko."

MRD DOBOVA : RK TRIMO TREBNJE 22:27 (10:14)
Sintič 6, Košir, Mlakar (2) in Glaser po 3; Hamidović 6, Cirar (1) in Florjanič po 5. 


Igralec tekme: Dino Hamidović (RK Trimo Trebnje)

Trebanjska ekipa je rutinsko opravila svojo nalogo v Posavju in dosegla deseto zmago v državnem prvenstvu. Po njej je zaostanek za vodilnim Celjem zmanjšala na dve točki, a ta se lahko v sredo že podvoji ali izniči, saj bo v Zlatorogu na sporedu zaostala tekma 5. kroga med trenutno najbolj vročima zasedbama na slovenskih tleh.
Izbranci gostujočega trenerja Uroša Zorman so v prvem polčasu imeli nadzor nad tekmeci. V začetku drugega polčasa so malce popustili, tako da je njihova prednost v 41. minuti znašala le en gol (16:15). Dolenjci so zato v prelomnih trenutkih dvoboja zaigrali zbrano in odgovorno, v 54. minuti so povedli s 24:18 in jasno je bilo, da bosta točki romali v Trebnje.
V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Dino Hamidović, v poraženi pa Marko Sintič. Oba sta dosegla po šest golov.
Trebanjska ekipa bo po sredini zaostali tekmi v Celju v 14. krogu gostovala v Kopru, zasedba iz Dobove pa bo gostila ormoški Jeruzalem. Obe tekmi bosta v soboto, 19. decembra.

IZJAVI PO TEKMI:

Benjamin Teraš, trener Dobove:
"Mislim, da so se fantje dobro postavili na terenu. Proti res dobri ekipi smo vlagali veliko veliko energije v obrambi, se borili, delali prekrške, prihajali do svojih priložnosti in poizkušali hitro preiti v nasprotne napade. Iz teh situacij smo tudi dosegli največ zadetkov, vendar so daljša klop Trima Trebnjega in izkušnje tekmecev prišle do izraza. Takoj ko smo naredili napako ali dve, so oni povedli za štiri ali pet golov. Mi smo jih nato lovili, pa spet naredili napako, dve. Ampak fantom nimam kaj očitati. Mislim, da so se izredno borili. Zmaga Trebanjcev je zaslužena, mi pa moramo delati naprej. Tekmecem želim vse najboljše v nadaljevanju prvenstva."

Uroš Zorman, trener Trima Trebnjega:
"Vedeli smo, da bo težka tekma. Nikakor se nismo mogli odlepiti, je pa res, da nimam fantom kej očitat. V zadnjem mesecu imamo zelo naporen ritem tekem. Igramo vsak torek in soboto. Malo smo načeti, poznajo se te manjše in večje poškodbe. Do konca leta nas čakajo še tri tekme. Čestital bi svojim fantom za zmago in gostujoči ekipi za korektno tekmo."

Odloženo:
RK MARIBOR BRANIK : RK GORENJE VELENJE 
RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RD RIKO RIBNICA 
RD URBANSCAPE LOKA : RK JERUZALEM ORMOŽ
LESTVICA LIGE NLB:
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 11 11 0 0 386:274 112 22
2 RK TRIMO TREBNJE 11 10 0 1 334:290 44 20
3 RK GORENJE VELENJE 10 9 0 1 304:241 63 18
4 RK SLOVENJ GRADEC 2011 10 7 0 3 281:269 12 14
5 RK JERUZALEM ORMOŽ 9 6 0 3 281:273 8 12
6 RD RIKO RIBNICA 12 6 0 6 364:363 1 12
7 RK MARIBOR BRANIK* 8 4 0 4 220:213 7 8
8 RD KOPER 8 4 0 4 205:216 -11 8
9 MRD DOBOVA 11 3 0 8 284:315 -31 6
10 RD LL GROSIST SLOVAN 12 2 1 9 316:349 -33 5
11 MRK LJUBLJANA 11 2 1 8 273:325 -52 5
12 RD BUTAN PLIN IZOLA 11 2 1 8 270:334 -64 5
13 RD URBANSCAPE LOKA* 8 2 0 6 199:220 -21 4
14 MRK KRKA 10 1 1 8 250:285 -35 3
*tekma RD Urbanscape Loka : RK Maribor Branik še ni registrirana zaradi pritožbe slednjega.