9. 6. 2021

Reprezentančni rekorder sedel na mariborsko klop

Vodstvo RK Maribor Branik je našlo novega trenerja članske ekipe. Vijoličaste bo v sezoni 2021/22 vodil Luka Žvižej.

Najboljši strelec slovenske rokometne reprezentance se je od profesionalnega igranja uradno poslovil oktobra 2019. Ves čas je napovedoval, da bo ostal v rokometu in se hitro podal v trenerske vode. Priložnost za novo poglavje v karieri je dobil v domačem Celju, kjer je v zadnji sezoni vodil mladinsko selekcijo, po odhodu Tomaža Ocvirka pa ob koncu sezone začasno prevzel člansko ekipo.

Hitro po koncu sezone se je pojavila možnost, da se Žvižej vrne v Maribor, kjer je igral v letu 2017 in takrat v dveh mesecih navdušil vse. Od štajerske prestolnice se je poslovil zaradi dobre ponudbe iz Nemčije, zdaj pa dobiva priložnost, da v svojem nekdanjem klubu v nekoliko drugačni vlogi spiše zgodbo o uspehu.

Žvižej je v svoji karieri osvojil ogromno lovorik in navduševal v vseh klubih, kjer je igral. Je četrti najboljši strelec v zgodovini RK Celje Pivovarna Laško, s 702 zadetkoma pa tudi prvi strelec slovenske izbrane vrste. Izkušnje v tujini je ob igranju za Celje nabiral še v Španiji, na Madžarskem in v Nemčiji. Prepričani smo, da bo s svojimi izkušnjami in pozitivno energijo poskrbel, da bo Maribor v novi sezoni igral lep rokomet, ki bo prinašal dobre rezultate.

Mihael Pisanec, poslovni direktor RK Maribor Branik:
"Veseli in ponosni smo, da bo Luka Žvižej, ki je slovenski rokometni velikan, pri nas začel z novim poglavjem v svoji karieri. Prepričan sem, da bo Luka s svojo pozitivno energijo in zagnanostjo uspešno vodil člansko ekipo in da je pred nami dobra sezona."

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik:
"Pri odločitvi za selitev v Maribor so pretehtali novi izzivi, nove stvari. Gre za prvo priložnost, da prevzamem ekipo, ki nastopa na najvišjem nivoju v slovenski ligi. Maribor mi je poznan. Tu sem konec koncev odigral svoje zadnje tekme v Sloveniji. Po pogovorih z vodstvom smo hitro našli skupen jezik. Pripravljeni smo na delo in izzive, ki so pred nami."