25. 6. 2021

Hrvat iz Lizbone v Koper

Koper bo v novo sezono vstopil močnejši za Tomislava Špruka, ki na Primorsko prihaja iz lizbonskega Sportinga. Hrvat, ki igra na levem krilu, je sklenil pogodbo s Koprčani do leta 2024.

Špruk je bil rojen leta 1998 v Zagrebu. Svojo mladinsko rokometno pot je pričel v HRK Karlovac, kjer je nastopal vse do leta 2017, ko se je preselil v GRK Varaždin. V minuli sezoni se je iz domovine preselil na Portugalsko, kjer je zastopal barve ekipe Sporting CP.

Tomislav Špruk, igralec RD Koper:
“Komaj čakam, da začnem s treningi in spoznam ekipo, trenerje in strokovni štab. Veselim se novih izzivov in upam, da se bom s strokovnim vodstvom, trenerji in ekipo uspel vklopiti in bomo v bližnji prihodnosti naredili velike rezultate. Se vidimo kmalu v Areni Bonifika! Forza Koper!”

Nejc Poklar, predsednik RD Koper:
“Veseli nas, da smo se dogovorili za dolgoročno sodelovanje s Tomislavom, ki je v preteklih sezonah pokazal svoj velik potencial, katerega verjamemo, da bo potrdil tudi v našem društvu. Zadovoljni smo, da se nam je ponudila enkratna priložnost za takšno sodelovanje in da se je Tomislav odločil za prihod v Koper, kjer se hoče visoko motiviran dokazati in naše društvo vidi kot priložnost za svoj napredek.”