28. 6. 2021

Zarabec nemški prvak

Rokometaši iz Kiela, kjer od leta 2017 igra slovenski reprezentant Miha Zarabec, so po nedeljskem neodločenem izidu proti Rhein-Neckar Löwnu v Mannheimu s 25:25 osvojili 22. naslov naslov nemških prvakov.

Slovita zasedba iz Kiela je v minuli sezoni 33-krat zmagala, dvakrat igrala nedoločeno in doživela tri poraze. Enako število točk je na koncu rednega dela imel tudi Flensburg-Handewitt, Zarabčeva ekipa pa je bila na koncu boljša zaradi boljšega izkupička na medsebojnih tekmah.

Obe ekipi bosta v prihodnji sezoni igrali v ligi prvakov, Magdeburg Marka Bezjaka, Füchse Berlin in Rhein-Neckar Löwen pa v evropski ligi.

Kiel je z 22 naslovi državnih prvakov najbolj uspešna ekipa na domači sceni. Drugi na lestvici je Gummersbach, ki je 12-krat slavil v bundesligi, tretjeuvrščeni Göppingen pa devetkrat.

Zebre, kot imenujejo rokometaše iz Kiela, so v nedeljo zvečer na letališču Kiel-Holtenau pričakali številni privrženci kluba ter nekateri najvidnejši posamezniki tamkajšnjega političnega življenja, kot sta ministrski predsednik nemške zvezne dežele Schleswig-Holstein Daniel Günther in župan Kiela Ulf Kämpfer.