29. 6. 2021

Ribničani z novo hrvaško okrepitvijo

Članski ekipi Rika Ribnice se bo v prihajajoči sezoni pridružil Leon Ljevar. Hrvaški levi zunanji rokometaš šteje 20 let in v višino meri 197 centimetrov.

Ljevar je rokometno pot je začel v Kozali iz Reke, kjer je nase opozoril tamkajšnjega prvoligaša Zamet. Član slednjega je bil v minuli sezoni. 

"Iskali smo zamenjavo za Gašperja Horvata in se odločili za zelo nadarjenega mladega rokometaša iz sosednje Reke, ki je v minuli sezoni kazal zelo dobre igre v obrambi, hkrati pa je iz tekme v tekmo zelo napredoval tudi v napadu. Leon je zelo ambiciozen rokometaš, željan napredka. Verjamem, da bosta skupaj z Urošem Milićevićem tvorila odličen obrambno-napadalni dvojec na levi strani," je za družabna omrežja ribniškega prvoligaša dejal trener Robert Beguš.

"Veselim se prihoda v Ribnico, saj mislim, da je to prava rokometna sredina za moj nadaljnji razvoj. Komaj čakam, da se začne nova sezona. Verjamem, da se bom hitro vklopil v novo sredino in da se bomo borili za vrh prvenstvene lestvice. Kmalu se vidimo!" pa sporoča hrvaški novinec.