29. 6. 2021

Velenjčani v čakalnici za nastop v rokometni ligi prvakov

Izvršni odbor Evropske rokometne zveze (EHF) je 16 dni po zmagoslavju Barcelone na zaključnem turnirju lige prvakov v Kölnu obelodanil imena 16 ekip, ki bodo v najmočnejšem klubskem tekmovanju nastopile v sezoni 2021/22. Med imenitneži ni slovenskega predstavnika, Gorenje Velenje ima status prve rezerve.

V prihodnji sezoni bodo v ligi prvakov nastopili Zagreb, Aalborg, Barcelona, PSG, Montpellier, Kiel, Flensburg-Handewitt, Pick Szeged, Veszprem, Vardar Skopje, Kielce, Porto, Meškov Brest, Elverum, Dinamo Bukarešta in Motor Zaporožje.

Slovenija v novi sezoni nima svojega predstavnika v ligi prvakov. Velenjska ekipa je trenutno v čakalnici, nastop si bo zagotovila v primeru, da Vardar iz Skopja ne bo plačal garancijskega pologa v višini milijona evrov.

Omenjeni znesek mora ekipe iz Severne Makedonije, ki je bila že v minuli sezoni pod drobnogledom EHF zaradi slabega finančnega položaja po odhodu dolgoletnega ruskega lastnika Sergeja Samsonenka, poravnati v dveh obrokih, prvega do 13. julija, drugega pa do 27. julija.

Žreb lige prvakov se bo v petek na Dunaju pričel ob 11. uri.