2. 10. 2021

Zelene doline Žalec in Ptuj do prvih zmag, uspešne tudi Mariborčanke

Sobotno dogajanje v 1. ženski rokometni ligi je minilo v znamenju prvih zmag in točk za Zelene doline Žalec, Ptuj in Branik Maribor.

Za zgodnji začetek sobotnega dogajanja sta poskrbeli zasedbi Olimpije in Vrhnike (32:28), ki sta z obračunom v hali Tivoli začeli že ob 14.00. V nadaljevanju dneva smo v rokometnih dvoranah širom Slovenije lahko videli tudi zmage Krima Mercatorja, Ptuja, Zelenih dolin Žalca, Kopra in Branika Maribora.

Rokometne dvoboje tega konca tedna v 1. ženski rokometni ligi bosta v nedeljo z medsebojnim obračunom zaključila Velenje in Krka Novo mesto.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 4. KROG:

sobota, 2. oktobra:
ŽRK Z'DEŽELE : RK KRIM MERCATOR 22:38 (7:18)
Pišek 6 (2), Krajnc 4 (1) in Bon-Brzin 4; Krpež Slezak 7, Stanko 6 (1).


Krimovke nadaljujejo z vožnjo po zmagovitih tirnicah. Tokrat so dve točki vpisale na gostovanju v Celju. Rokometašice Z'dežele, ki so uspešno odprle sezono, niso uspele presenetiti Ljubljančank. Slednje so tokrat v kader za tekmo 1. ženske rokometne lige vključile tudi nekaj tujk, ki na tekmah državnega prvenstva ne igrajo vsak konec tedna. Kakovost Ljubljančank se je potrdila tudi na parketu. Gostiteljice so po polovici prvega polčasa zaostajale za pet zadetkov, na odmor pa so izbranke Uroša Bregarja odšle v prednosti z 18:7. V nadaljevanju so obračun rutinirano pripeljale do konca in se veselile zmage s 16 zadetki razlike.
Najboljša strelka celjske čete je bila Jasmina Pišek (6 golov), pri gostjah jih je sedem zbrala Katarina Krpež Slezak. V petem krogu Krim Mercator gosti Zelene doline Žalec, Z'dežele gostuje v Zagorju.

IZJAVI PO TEKMI

Jasmina Pišek, rokometašica Z’dežele:
"Zavedale smo se, da bo tekma s Krimom Mercatorjem zahtevna, kar se je tudi pokazalo na igrišču. Želele smo prikazati svojo igro, kar nam je v določenih delih dvoboja tudi uspelo, vendar bo potrebno še veliko dela, da bomo izboljšale svojo obrambo in napad."

Maja Svetik, rokometašica Krima Mercatorja
"V začetek tekmo smo odšle s polno paro in brez podcenjevanja. Predvsem v obrambi smo začele zelo borbeno in to nam je potem dovolilo, da smo lahko hitro dosegale zadetke v napadu. Vesela sem, da smo takšno igro ohranjale skozi celotno tekmo in na koncu zmagale."

ŽRK PTUJ : RŽK ZAGORJE 31:28 (15:14)
Kolenko 10, Bedrač 8 (2); Žerko 11 (6), Vrbnjak 6.


Ptujčanke po sredinem porazu na gostovanju pri Krimu Mercatorju niso povesile glave, temveč so se svojim navijačem oddolžile z domačo zmago nad Zagorjem. Štajerke so na krilih Mineje Kolenko (10 golov) in Nike Bedrač (8 golov) dosegle kar 31 zadetkov za prvo zmago v tej sezone 1. ženske rokometne lige. Tudi Zagorjanke so bile v napadu razpoložene, a so dosegle tri gole manj od gostiteljic.
Pri rokometašicah Zagorja je z 11 zadetki prednjačila Lucija Žerko, ki pa ni zmogla preprečiti poraza svoje ekipe. Rezultat ob polčasu je bil tesen, Ptuj je na odmor odšel v vodstvu s 15:14. V nadaljevanju si je priigral višjo prednost, ki je znašala tudi pet zadetkov in zabeležil zmago z 31:28. Nove točke bodo Ptujčanke v naslednjem krogu iskale v Novem mestu, Zagorje pa svojo prvo točko v Celju.

IZJAVI PO TEKMI

Ana Tripkovič, rokometašica Ptuja:
"Kot smo si želele, sta dve točki zasluženo ostali doma. V prvem polčasu smo bile nekoliko v krču, vendar smo v drugem delu odigrale dobro v napadu. V obrambi je vsaka rokometašica opravila svojo nalogo. Z zmago smo dobile dodatno motivacijo za nadaljnje tekme."

Jaša Vrbnjak, rokometašica Zagorja:
"Bile smo nezbrane v obrambi, dobile smo preveč golov. V napadu nam ni vse steklo in to je tudi pokazal končni rezultat."

RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRK TRGO ABC IZOLA 21:18 (12:11)
Žener 7 (6), Kokotec in Cerovak po 4; Berzelak (2) in Hodžič (1) po 4.


Žalčanke so na dvoboju dveh ekip, ki sta še čakali na svoje prve točke, dosegle zmago nad Trgom ABC Izolo. Primorke so se na Štajerskem dobro upirale gostiteljicam, a niso uspele iztržiti več kot začasnega vodstva v prvem polčasu. Po 30 minutah igre je rezultat znašal 12:11 v korist Zelenih dolin Žalca. Izbranke Milana Ramšaka so si zmago priigrale z dobro obrambo v končnici obračuna, ko Izoljankam v zadnjih štirih minutah niso dovolili doseči niti zadetka.
Strelsko najuspešnejša žalska rokometašica je bila s sedmimi goli Tjaša Žener, za izolsko zasedbo sta jih po štiri dosegli Ana Berzelak in Sara Hodžič. Četa Boruta Hrena bo svojo prvo zmago poskušala doseči v naslednjem krogu proti Litiji, Žalčanke pa se odpravljajo na zahtevno gostovanje v Stožice.

IZJAVI PO TEKMI

Hana Fideršek, rokometašica Zelenih dolin Žalca:
"Najprej čestitke Trgu ABC Izoli za dobro in uspešno prikazano igro v obrambi in napadu. Me smo tekmo dobile v obrambi. Igrali smo zelo čvrsto. Prvi polčas je bil zelo izenačen. Na koncu je bila tekma odprta, vendar smo s čvrsto obrambo zasluženo dobile to tekmo."

Lara Bratina, rokometašica Trga ABC Izole:
"Prišle smo v Žalec, da zmagamo, vendar smo naredile preveč napak. Zgrešile smo tudi nekaj strelov. To je pokazal tudi rezultat in upam, da se bomo nekaj iz napak naučile in jih odpravile do naslednje tekme."

ZELENA SKUPINA, 3. KROG:

sobota, 2. oktobra:
RK OLIMPIJA : ŠDRŠ VRHNIKA 32:28 (15:15)
Lubej-Fink 6 (1), Nišavić, Kolobarič (1) po 5; Nusdorfer 9 (4), Cankar 6 (1).


Rokometašice Olimpije so zabeležile drugo zmago v novi sezoni 1. ženske rokometne lige. Na domačem terenu, v dokaj enakovrednem obračunu, so Ljubljančanke v zadnjih desetih minutah strle odpor tekmic z Vrhnike. V uvodnih minutah so si članice Olimpije priborile štiri zadetke prednosti, ampak jih je gostujoča zasedba hitro ujela in z golom Nusdorferjeve minuto do konca prvega polčasa tudi povedla. V drugem delu so se tekmice izmenjevale v vodstvu z golom razlike. Deset minut pred koncem rednega dela je domača zasedba znova ujela pravi ritem in naredila rezultatsko razliko, ki je na koncu zadostovala za novi dve točki.
V domači zasedbi so bile najuspešnejše strelke Alina Lubej-Fink s šestimi zadetki ter Tina Nišavić in Anja Kolobarič s po petimi, pri gostjah pa Špela Nusdorfer z devetimi in Jerneja Cankar s šestimi zadetki.

Ž.U.R.D KOPER : RK SAVA KRANJ 25:21 (11:12)
Vatovec 9, Teraž (3) in Arnavtovič po 4; Ožegovič 5 (4), Korošec in Nosan po 4.


Koper je sezono odprl odlično. Ekipa Željka Zirduma je v tretjem krogu dosegla še tretjo zmago, tokrat so bile Koprčanke uspešnejše od Kranjčank. Uvod obračuna je minil v znamenju enakovredne predstave obeh zasedb. Po polovici prvega dela je bil izid poravnan na 5:5, ob polčasu pa so bile v vodstvu gostje iz Gorenjske. V napeti končnici so si Primorke z borbenostjo, zbranostjo in kančkom športne sreče priigrale zmago s končnim rezultatom 25:21.
Karin Vatovec je v mrežo gola Save Kranj pospravila devet zadetkov, Nika Ožegovič jih je v obratni smeri dosegla pet. Koper bo svojo četrto zmago iskal v Mariboru, kranjske rokometašice pa prihodnjo soboto čaka pot na Vrhniko.

IZJAVI PO TEKMI

Dijana Bašič Sredič, rokometašica Save Kranja: 
"Po dobrem začetku nam sreča na koncu ni bila naklonjena. Tekmo smo izgubile v zadnjih minutah. Puncam čestitam za borbo do konca dvoboja, v prihodnosti bomo popravile napake in upam, da nam bo šlo boljše."
 
Karin Vatovec, rokometašica Kopra:
"Tekma je bila napeta vseh 60 minut. V napadu smo imele veliko padcev ter zgrešenih strelov. Proti koncu tekme smo se zbrale, strnile vrste in tekmo pripeljale do konca. Ponosna sem na svoje punce, čestitam tudi tekmicam za lepo prikazano igro."

RD ZVEZDA LOGATEC : ŽRK BRANIK MARIBOR 20:23 (11:12)
J. Košir 4, M. Košir, Železnik (1), Bole in Čehić po 3; Rotovnik, Kotnik in Rozman po 4.


Branik Maribor je prvo zmago v 1. ženski rokometni ligi dosegel že na svoji drugi tekmi. Mariborčanke so se krstnih dveh točk veselile na gostovanju v Logatcu, kjer so bile od gostiteljic uspešnejše s 23:20. Izbranke Alena Mihalja so v vodstvu preživele glavnino obračuna. Ob polčasu je zaostanek rokometašic Zvezde Logatca sicer znašal samo zadetek, a so se Štajerke že v nekaj minutah nadaljevanja oddaljile na tri gole prednosti. Po nekaj vzponih in padcih v igri na obeh straneh so bile po izteku 60 minut bolj nasmejane Mariborčanke.
Za domačo ekipo je štiri zadetke vknjižila Jana Košir, za gostje pa so jih prav toliko zbrale Neža Rotovnik, Urška Kotnik in Aneja Rozman. Branik Maribor bo prihodnji konec tedna nadoknadil preložen dvoboj z Olimpijo, Logatčanke pa se bodo z ljubljansko zasedbo pomerile teden za tem, na tekmi četrtega kroga v zeleni skupini.

IZJAVI PO TEKMI

Tadej Zbačnik, trener Zvezde Logatca:
"Ta razlika dveh ali treh zadetkov, ki nas loči do zmage, se nas oklepa že od prve tekme. Žal imamo kratko klop, mučijo nas poškodbe. Rotacije v napadu in obrambi ni, dekletom nimam ničesar očitati, žal pa manjka pika na i. Čestitke Branike Mariboru in sodnikoma za korektno sojenje. Žal je to v tem trenutku naša realnost."

Alen Mihalj, trener Branika Maribora:
"Skupaj smo šele dva meseca, sistem uigravanja pa ti vzame vsaj pol ali celo sezono. Naš cilj je vsako tekmo pokazati svoj maksimum in ne ponavljati istih napak. Imamo mlado ekipo, trenutno igramo brez treh starejših rokometašic in zadovoljen sem, saj nisem pričakoval, da bomo že takoj zmagovali. Upam, da bodo dekleta nadaljevala v takšnem ritmu in da ostanejo zdrava."

Že odigrano:
četrtek, 30. septembra:
ŽRD LITIJA : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 22:24 (10:11)


Še sledi:
nedelja, 19.00:
ŽRK VELENJE - ŽRK KRKA NOVO MESTO
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - MODRA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK KRIM MERCATOR 4 4 0 0 8
2 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 4 3 1 0 7
3 ŽRK Z'DEŽELE
4 2 1 1 5
4 ŽRD LITIJA 4 2 0 2 4
5 ŽRK KRKA NOVO MESTO 3 2 0 1 4
6 RK ZELENE DOLINE ŽALEC 3 1 0 2 2
7 ŽRK PTUJ 3 1 0 2 2
8 ŽRK VELENJE 1 0 0 1 0
9 ŽRK TRGO ABC IZOLA 3 0 0 3 0
10 RŽK ZAGORJE 3 0 0 3 0
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - ZELENA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 Ž.U.R.D. KOPER 3 3 0 0 6
2 RK OLIMPIJA 2 2 0 0 4
3 RK BRANIK MARIBOR 2 1 0 1 2
4 ŠDŠR VRHNIKA 3 1 0 2 2
5 RK SAVA KRANJ 3 0 1 2 1
6 RK ZVEZDA LOGATEC 3 0 1 2 1